Banes Motor České Budějovice
06.01.2024, Michal Špírek

JUN: CEB - PCE 1:6 - Motor tahal celý zápas za kratší konec

Dynamo vedlo po první třetině o dvě branky. Druhé dějství branku nepřineslo. Za stavu 0:3 se prosadil Marcel Kříž, jenomže pak daly Pardubice branku v oslabení a nakonec zvítězily vysoko 6:1.

Motor měl před zápasem v tabulce nadstavby na kontě dva body, Pardubice devatenáct. Tolik k tomu, kdo byl v zápase favoritem. A v 5. minutě také hosté udělali první krok k dalšímu tříbodovému úspěchu. Hebkův pokus byl sražen ke štěstí Pardubic příhodně k VÍTU PILAŘOVI. Mařík neměl šanci se včas přesunout a hosté šli do vedení. Domácí mohli kontrovat při přesilovce, početní výhodu při Rájkově vyloučení ovšem nevyužili. Hra poté plynula rychle a bez větších šancí, v ofenzivě ale byli nebezpečnější hosté. V 16. minutě se i Dynamo dočkalo první přesilovky, Lev ale naskočil zpět do hry z trestné lavice stále za stavu 0:1. V 19. minutě už ale hosté šli do trháku. TOMÁŠ HEBEK se dostal přes obránce, na pravém křídle měl poté spoustu času zamířit a puk poslal mimo Maříkův dosah.

Ve druhé třetině domácí po několika sekundách nahozením od modré trefili tyč. Hra se poté hodně kouskovala a velká šance přišla až ve 31. minutě, kdy i hostující Kaštánek napálil kotouč do brankové konstrukce. Motor poté hrál přesilové hry, ale ani tu v pěti hráčích proti třem v gól nevyužil. Tuláček své spoluhráče podržel, navíc se v případě Motoru nedalo mluvit o povedené přesilovce, ve které by uzamkli soupeře v pásmu.

Pardubice se prosadily ve třetí třetině potřetí - ve 45. minutě využily přesilovku. TADEÁŠ KALUŽÍK dostal nabito na pravý kruh a překonal Maříka střelou nad beton. V 50. minutě ale vykřesal pro domácí jiskřičku naděje MARCEL KŘÍŽ. Hoch ho chytrým lobem vyslal do úniku, Kříž se dostal za záda svého strážce a ač tísněn, stačil zakončit a poslal puk přesně do růžku. Vzápětí šel na trestnou lavici hostující Rájek. Jenomže místo toho, aby Motor ještě více utkání zdramatizoval, hosté v oslabení ve skóre znovu odskočili. OLEKSIJ JEVTĚCHOV ujel do úniku a byť Mařík první střelu pokryl, na dorážku do prázdné brány už reagovat nemohl - 1:4. O minutu později už to bylo 1:5. Dynamo totiž využilo přesilovku - hosté si po vyhraném buly několikrát vyměnili puk, gólovou přihrávku si nakonec připsal Jaša, který připravil pro TADEÁŠE KALUŽÍKA pohodlnou pozici ke skórování. Budějovická obrana rezignovala a silnou pardubickou pasáž zakončil DANIEL BURDA v čase 54:32, který zakončil rychlý výpad svého celku. Pardubice vyhrály vysoko 6:1.


Ohlasy po zápasu
David Vrbata (trenér Motoru): "První třetina nebyla z našeho pohledu dobrá. Pardubice měly lepší pohyb, vyhrávaly souboje a zaslouženě vedly 2:0. Druhou třetinu jsme měli slušnou, bohužel jsme nedokázali dat gól, kterým bychom se dostali zapasu. Třetí třetinu jsme udělali zbytečné individuální chyby, za které nás Pardubice potrestaly. Musíme hrát celých 60 minut, potom můžeme pomyslet na body. Dneska bychom si je nezasloužili."
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....