Banes Motor České Budějovice
10.01.2020, Filip Kortus

Motor se poprvé v nadstavbě utká s Litoměřicemi

Po třech venkovních zápasech se Motor konečně představí doma, když v sobotu přivítá středočeské Litoměřice. Po dalších výhrách Jihočeši znovu zvýšili své vedení na čele tabulky, ale kališníci se po těžkém období znovu zvedají. Zápas startuje v 17:00, pokud nebudete v Budvar aréně, sledovat ho můžete na streamu či v online textového přenosu.

HC Stadion Litoměřice

Stadion má za sebou zatím výsledkově nejhorší měsíc, který už postupem času hází za hlavu a dere se zpět na nejvyšší pozice. Litoměřice se začátkem kempu dvacítky před mistrovstvím světa opustilo několik hráčů a okamžitě se to projevilo na výsledcích. Z osmi prosincových zápasů vyhráli Středočeši jen dva, k tomu je postihla i rozsáhlá marodka, takže domácí duel s Motorem musel být odložen.

Poslední zápasy už se ale mužstvo Davida Bruka znovu dostává do formy. Naposledy rozstřílelo Porubu, před tím bodovalo se Vsetínem a loupilo v Edenu. Stabilní formu si drží Fin Korkiakoski, který už nastřádal osmnáct gólových tref. V brance se začíná čím dál více prosazovat mladý gólman Adam Beran, který mimo jiné odchytal zmiňované poslední tři zápasy.

Sestava Litoměřic z posledního utkání proti Porubě:

Beran – Marcel, Klejna, Jebavý, Strejček, Doudera, Bártek – Kadlec, Jícha, Voženílek – Korkiakoski, Zygmunt, Kangas – Helt, Havelka, Jánský – Brabenec, Přikryl, Kropáček.


40. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

HC Stadion Litoměřice

sobota 11. ledna 2020, 17:00, Budvar aréna

Z tábora Motoru

Moravský trip se svěřencům Václava Prospala podařil na výbornou. Odstartovali ho těsnou výhrou v Porubě, kterou vystřelil v poslední minutě Jan Kloz. Následně otočili zápas v Havířově a na stoprocentní bodový zisk navázali i v Přerově, kde po přestřelce brali výhru 5:4. Další pozitivní zprávou pro budějovický tým je, že kapitán Pavel Pýcha ve středu vyrovnal ligový rekord Jiřího Říhy v počtu kanadských bodů nasbíraných obráncem a pokořit ho tak může už v sobotu před vlastními fanoušky.

Sestava Motoru z posledního utkání proti Přerovu:

Strmeň – Vydarený, Pavel, Pýcha, Plášil, Suchánek, Allen – Beránek, Šimánek, Babka – Karabáček, Kloz, Z. Doležal – Novák, Gilbert, Michnáč – Christov, Holec, Veselý – Prokeš.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Litoměřičtí doplnili kádr a navíc se jim uzdravilo několik hráčů, takže jsou znovu nebezpeční. Poslední tři zápasy odehráli velice dobře, ve všech bodovali. Na našem ledě nás dokázali porazit, fyzicky jsou velice dobře připravení. Mají mladý a organizovaný tým. Budou důležité speciální formace, dobruslování a využívání šancí. Očekáváme ofenzivní hokej."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....