Banes Motor České Budějovice
08.10.2020, Filip Kortus

Chceme dvakrát vyhrát, říká odhodlaně Tomáš Březina

O víkendu se budějovická juniorka vrátí do ligové soutěže, hrát bude znovu venku. Nejprve se představí na ledě Hradce Králové, den poté v Pardubicích. O přípravě týmu na víkendová klání jsme hovořili s útočníkem Tomášem Březinou.

Už od minulého týdne se začali hokejisté juniorky připravovat na další průběh rozehrané sezony Juniorské ligy akademií. „Začátek byl opravdu těžký, dlouho jsme netrénovali. Dostávali jsme se do toho a tento týden už jsme jeli naplno," popisoval útočník Tomáš Březina.

V přípravě na pokračování v lize mužstvo nic nepodcenilo. „Věřím, že na zápasy budeme stoprocentně připravení. Nakonec jsme měli poměrně dost času na přípravu, takže to snad bude dobré," doufá mladý forvard.

Zápasy na východě Čech se odehrají bez diváků. „Venku by nám to mohlo pomoci. Doma to bude zvláštní, podpora nám bude chybět. Ale musíme se s tím nějak vypořádat," uvědomuje si Březina.

Víkendové soupeře mají svěřenci trenérů Majera a Hanzala rozebrané, zaměřovali se na veškeré detaily. „Rozbory soupeřů jsme dělali ve čtvrtek, před tím jsme se věnovali vlastní hře."

Zápas v Hradci Králové je v plánu v pátek, v Pardubicích budou hrát Jihočeši v sobotu. „Jedeme s cílem vyhrát obě utkání," dodal sedmnáctiletý hokejista.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....