Banes Motor České Budějovice
31.08.2022, Michal Špírek

Juniorka ovládla českobudějovický turnaj ADDINOL CUP

ČESKÉ BUDĚJOVICE — V Budvar aréně se během dvou dnů odehrál juniorský turnaj a v pondělí bylo jasno o tom, že pohár pro vítěze zůstane v Českých Budějovicích! Juniorka tak uspěla i na svém druhém turnaji v přípravném období.

Výsledky:
Motor - Újpest akadémia 4:5sn
Přerov - Chomutov 0:5
Linz - Újpest akadémia 3:4
Motor - Linz 6:1
Újpest akadémia - Přerov 2:6
Chomutov - Motor 3:5
Přerov - Linz 3:6
Újpest akadémia - Chomutov 2:6
Linz - Chomutov 2:4
Motor - Přerov 5:4

Konečné umístění:
1. místo: HC Motor České Budějovice (10 b., 20:13)
2. místo: Piráti Chomutov (9 b., 18:9)
3. místo: Újpest akadémia (MAĎ) (5 b., 13:19)
4. místo: EHC Linz (3 b., 9:17)
5. místo: HC Zubři Přerov (3 b., 13:18)

Individuální ocenění:
Nejlepší brankář: Filip Tuček (Chomutov)
Nejlepší obránce: Tomáš Březina (Motor České Budějovice)
Nejlepší útočník: Viktor Santha (Újpest akadémia)
Nejlepší střelec: Daniel Hála (5 gólů, Motor České Budějovice) (MAĎ)
Nejužitečnější hráč: Dominik Stöttner (EHC Linz)

Turnaj měl napínavý průběh a Motor o svém prvenství rozhodl až posledním zápasem. Českobudějovičtí junioři si odnesli také dvě individuální ocenění, celou čtvrtinu jejich gólové produkce měl na svědomí útočník Daniel Hála. Motor ztratil pouze jednou, když padl po nájezdech s maďarskou akademií, ostatní zápasy zvládl vítězně. Za zmínku jistě stojí utkání s Přerovem, které mělo napínavý průběh - domácí tým prohrával 3:4, ale nakonec brankou v 59. minutě strhl vítězství na svou stranu.

A jak zisk prvenství hlavní trenér juniorů Karel Herr? "Byl to prospěšný turnaj. Jsme rádi, že jsme se potkali s mužstvem jako je Chomutov, že víme, na čem jsme. Sestava v turnaji se nám hodně měnila, i vzhledem k tomu, že první den turnaje odjelo šest hráčů s áčkem k zápasu do Lince. I díky tomu jsme ale zase měli možnost vidět hráče v jiných než obvyklých rolích. Hned na úvod turnaje jsme hráli proti maďarskému výběru, jenomže jsme nastoupili bez pokory, prohráli jsme po nájezdech. Kluci alespoň zjistili, že nic nepůjde samo, že ani v sezóně v nižší soutěži proti horším soupeřům nesmíme nikdy přestat pracovat naplno. Ostatní zápasy jsme zvládli. Ceníme si obratu proti Přerovu, kde kluci nic nevzdali a zvládli zápas otočit."

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....