Banes Motor České Budějovice
03.04.2023, Michal Špírek

Ve středu a ve čtvrtek junioři v Budvar aréně rozehrají finále!

Je to tu, boj o postup do extraligy juniorů může začít. Ve finále se Motor střetne s Přerovem. Série se bude hrát na tři vítězná utkání. Motor začne dvěma domácími utkáními, a to ve středu od 17:30 a ve čtvrtek od 16:15. Vstup bude opět zdarma, hrát se bude na první ledové ploše. Otevřené bude občerstvení, zápasy provede moderátor a připravena bude i režie kostky s videem. Dorazí i vimperští trubači! Přijďte Motor podpořit v cestě za vytouženým cílem!

Povede se juniorce vybojovat extraligu?

Cíl vrátit do Českých Budějovic extraligu byl už před sezónou jasně dán. Juniorka to od začátku vzala za správný konec - zvítězila v základní části, v play-off si poradila s Porubou i Chomutovem. Teď přichází finále. Zvládnou si svěřenci trenérů Herra a Trummera poradit i s Přerovem? Vítěz si kromě mistrovského titulu zajistí právě i vstupenku do extraligy juniorů v příští sezóně.

"Přerov je urputný soupeř, který má ve svém kádru spoustu obětavých hráčů," uvědomuje si Karel Herr, že na jeho svěřence čeká těžká práce. "Pro většinu kluků je to jeden z největších úspěchů v kariéře, hrát finále. Mít šanci cokoliv ve sportu vyhrát je krásné a my budeme rádi, pokud fanoušci Motoru tu naši cestu ocení a přijde jich do Budvar arény co nejvíce. Doufáme ve velkou návštěvu, tak snad se to potvrdí," zve kouč diváky do hlediště.

Sestava z posledního zápasu: Kalista – Lukáš, Hail, Gajdolín, Willmann, Březina, Placek, Gřegořek – Remeš, Hála, Putz, Sochor, Kříž, Kotous, Petrásek, Pitel, Šimon, Vavřík, Hoch, Drančák.

O SOUPEŘI - HC ZUBR PŘEROV

Přerov si zopakuje účast ve finále Ligy juniorů po roce. Ale cestu do něj neměl jednoduchou. Dvakrát totiž musel otáčet sérii a jak proti Havlíčkovu Brodu ve čtvrtfinále, tak proti Vsetínu v semifinále rozhodovalo až poslední páté utkání!

Fanoušci uvidí zápasy vítězů skupin Západ a Východ. Přerov v základní části nasbíral 69 bodů, o deset méně než Motor. Ve 38 zápasech nasázel 140 gólů. Nejproduktivnějším hráčem Zubrů byl útočník Marek Halík (51 bodů). Přerov bude spoléhat na brankáře Petra Žurka, který v rozhodujícím zápase v semifinále proti Vsetínu udržel čisté konto.

Po utkáních na ledě Budvar arény se série nepřesune do Přerova, ale do Zlína. Na přerovském zimním stadionu už se totiž rozhodlo o rozpuštění ledové plochy a přerovští junioři tak přijdou o výhodu pravého domácího prostředí, sezónu dohrají ve zlínském azylu.

Vzájemné zápasy

38. kolo Motor - Přerov 4:3sn
15. kolo Přerov- Motor 2:5

Vstup na domácí utkání juniorů je do Budvar arény zdarma, přijďte tým podpořit při cestě za vysněným cílem!

Program finále

1. zápas: České Budějovice - Přerov, středa 5. dubna 17:30
2. zápas: České Budějovice - Přerov, čtvrtek 6. dubna 16:15
3. zápas: Přerov - České Budějovice, neděle 9. dubna
příp. 4. zápas: Přerov - České Budějovice, pondělí 10. dubna
příp. 5. zápas: České Budějovice - Přerov, středa 12. dubna

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....