Banes Motor České Budějovice
03.04.2023, Zbyněk Rýpar

MŽA a SŽB ovládli víkendové turnaje, SŽA skončili ve čtvrtfinále

Sezóna 2022-2023 se blíží ke svému konci, žákovské soutěže již skončily, ale pro zpestření a prodloužení sezóny si naše žákovské kategorie ještě zahrály na víkendových turnajích. Mladší žáci "A", tedy kategorie U12, ovládla turnaj v Říčanech, Starší žáci "B" - U13, vyhráli turnaj v Kuřimi a Starší žáci "A" skončili ve čtvrtfinále.

MŽA - U12
Říčany hostily turnaj ročníku 2011 ve složení HC Motor České Budějovice, HC Stadion Litoměřice, HC Poděbrady a domácí HC Com-sys Říčany. Motor prošel turnajem s bilancí pěti výher a jedné bezbrankové remízy s Říčany a turnaj tak se skóre 17:4 zcela ovládl! Druhé místo obsadily Poděbrady, třetí skončily Litoměřice a čtvrtý domácí celek.

Jan Trummer ml., hlavní trenér: "V prvním zápase se naši mladíci utkali s týmem Litoměřic, který přehráli v obou třetinách 4:0 a 3:2. Po prvním utkání nás hned bez přestávky vyzvali domácí Říčany. První třetina byla vyrovnaná a motoráčci nedokázali proměnit šance, kterých byla spousta, skončila tedy nerozhodně 0:0. Ve druhé třetině kluci začali proměňovat střelecké příležitosti a vyhráli 3:1. Do pomyslného finále jsme nastoupili proti Poděbradům, které kluci přejeli výborným týmovým výkonem od začátku do konce a výsledky 3:0 a 5:1 si zajistili první místo turnaje. Nejlepším hráčem týmu byl vyhlášen kapitán Mikuláš Zeman. Velký dík patří rodičům za podporu a organizátorům, za super turnaj."

Výsledky Motoru:
HC Motor vs. HC Com-sys Říčany - 0:0, 3:1
HC Motor vs. HC Poděbrady - 3:0, 5:1
HC Motor vs. HC Stadion Litoměřice - 4:0, 3:2

SŽB - U13
Svěřenci Zdeňka Špergera vyjeli na Moravu do Kuřimi, kde je čekal turnaj v silném obsazení zejména moravských celků. Motor se utkal proti Olomouci, Warriors Brno, Beranům Zlín a Střelcům Jindřichův Hradec. S bilancí třinácti bodů, šesti výher, jedné remízy, jedné prohry a při skóre 18:8 na turnaji českobudějovičtí starší žáci brali zlaté medaile! Druzí skončili olomoučtí hokejisté, třetí berani ze Zlína, čtvrtí brněnští Warriors a pátí střelci z Jindřichova Hradce.

Zdeněk Šperger, hlavní trenér: "Turnaj byl pěkný, odehrál se v krásné nové hale, konfrontovali jsme se s moravskými týmy- dobrá zkušenost pro kluky. Mýma očima jsme převyšovali dovednostními schopnostmi soupeře, bruslařsky to bylo taky slušný. Kluky musím pochválit za snahu a týmovost."

Výsledky Motoru:
HC Motor vs. HC Olomouc - 3:1, 2:0
HC Motor vs. HC Berani Zlín - 1:1, 1:2
HC Motor vs. HCM Warriors Brno - 3:2, 3:2
HC Motor vs. HC Střelci Jindřichův Hradec - 2:0, 3:0


SŽA - U14
Tým trenérů Filipa Turka a Františka Čecha čekal celovíkendový turnaj v Plzni, který byl obsazen jak tuzemskými kluby, tak zahraničními. Motor nastoupil ve skupině B hned na úvod turnaje proti pražské Spartě. První utkání Motor podlehl 0:1, ale ve druhém naopak zvítězil 2:1. Také druhý dvojduel, tentokrát proti Říčanům, hráči U14 jednou vyhráli a jednou prohráli - 2:1 a 0:2. Třetí dvojutkání sehráli motoráci proti karlovarským starším žákům, které porazili 3:2 a jednou remizovali 2:2. Se zahraničním soupeřem z Budapešti Motor dvakrát prohrál nejtěsnějším možným rozdílem - 1:0, 1:0. Dalším zahraničním soupeřem Motoru byla slovenská Nitra, se kterou Motor nejprve remizoval 2:2 a poté prohrál 1:3. Druhý den čekalo na Motor play off. Turnajový pavouk přisoudil Motoru slovenské Košice, které neměly na naše malé motoráky nárok, když prohrály 5:0. Odpolední čtvrtfinále proti Říčanům ale kategorie U14 smolně prohrála na nájezdy 1:2, a tak zůstala těsně před medailovými souboji. Turnaj celkově ovládla pražská Sparta, když ve finále porazila pardubické Dynamo 2:1.

Filip Turek, hlavní trenér: "Na kvalitně obsazeném mezinárodním turnaji (14 týmů) jsme odehráli 7 těžkých zápasů. Ve skupině jsme střídali lepší i horší momenty, ale většinou jsme soupeře přestříleli a hořeli jsme na neproměňování šancí. Třetí den, kdy už se hrálo systémem play-off a všechny postupujíci týmy se sjely do Plzně, jsme nejprve porazili druhý tým plzeňské skupiny HC Steel Košice 5:0, ale potom vypadli nešťastně na nájezdy s výběrem Prahy (HC Říčany) 1:2. Tento zápas, jak hráčům oboustranně ubývaly síly, byl už spíše velký boj a moc šancí na obou stranách nebylo. Po zápase bylo po vypadnutí v šatně asi 20 minut jenom ticho a slzavé údolí, ale kluci si taky potřebují projít těmito situacemi a pamatovat si, že lepší je být vítěz..."

Výsledky Motoru:
HC Motor vs. HC Sparta Praha - 0:1, 2:1
HC Motor vs. HC Com-sys Říčany - 2:1, 0:2
HC Motor vs. HC Energie Karlovy Vary - 2:2, 3:2
HC Motor vs. MAC Újbuda Budapešť - 0:1, 0:1
HC Motor vs. HK Nitra 2:2, 1:3
HC Motor vs. HC Steel Košice 5:0
HC Motor vs. HC Comsys Říčany - 1:2sn

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....