Banes Motor České Budějovice
04.04.2023, Zbyněk Rýpar

Dvoudenní turnaj v Budvar aréně O pohár primátorky města České Budějovice ovládla domácí Základna B!

Dvoudenní turnaj kategorie U9, tedy ročníku 2014, se odehrál pod záštitou primátorky města České Budějovice paní doc. Dr. Ing. Dagmar Škodové Parmové, která předávala na konci turnaje poháry a medaile, na obou ledových plochách.

Turnaj O pohár primátorky města České Budějovice byl rozlosován do dvou skupin po deseti týmech, šlo tedy o největší turnaj v této kategorii v České republice v této sezoně. Motor měl ve skupině A jeden tým a ve skupině B dva týmy. Turnaje se dále zúčastnily týmy Pardubic, Kladna, Liberce, Sparty, Zlína, Ústí nad Labem, Letňan, Havlíčkova Brodu a Jindřichova Hradce. Motor skupinu A ovládl s 29 body, když za sebou nechal Liberec s 26 body a Pardubice s 25 body. Skupinu B vyhrálo Ústí nad Labem, za kterým skončil Havlíčkův Brod a Sparta Praha. Motor v této skupině obsadil páté a desáté místo.

Mgr. Richard Heřmánek, trenér Základny B: Turnaj mohu hodnotit pouze kladně. Ze zkušenosti z posledních dvou sezón jsme společně s trenéry ročníku 2014 (Kupcem, Kubešem a p. Nováky) měli zmapované týmy o kterých jsme věděli, že hrají na podobné nebo lepší úrovni než než my. To byl náš hlavní cíl - pozvat do Budějovic a sehrát co nejvíce vyrovnaných partií s týmy, které kluky donutí hrát od začátku utkání naplno a nepolevit ani na chvíli. Jenom tak dokážeme rozvinout zápasové dovednosti dětí a obohatit jejich herní zkušenosti. Vyrovnanost turnaje ukazují samotné výsledky, kdy o výhře rozhodovaly maličkosti a i týmy, které skončily v druhé polovině tabulky, promlouvaly znatelně do výsledků celého turnaje. Jsem rád, že se po dlouhé době povedlo na Motoru zorganizovat kvalitní a velký turnaj, na který jsem byl nucen týmy odmítat. Doufám, že se podařilo vytvořit podhoubí pro konání dalších ročníků turnaje a otevřít cestu i dalším základnám naší organizace, pro podobný koncept turnaje. Od trenérů z ostatních týmů jsem dostal pouze pozitivní zpětnou vazbu a velice se jim turnaj líbil. I díky tomuto turnaji jsme získali cenné kontakty a domluvili pozvánky na turnaje konané jimi. Nejlepšími hráči turnaje za týmy Motoru byli vybráni: David Šanda, Jonáš Hončík a Ladislav Brožka. Závěrem bych rád poděkoval za podporu Jihočeskému kraji, Městu České Budějovice, společnostem: Madeta a. s., Pekárna Srnín s. r. o., Jednota - spotřební družstvo, Fitness 14, bistru La Casa de Papu a restauraci Družstevní dům. V neposlední řadě děkuji všem rodičům ročníku 2014, kteří se podíleli na pomoci s organizací turnaje a práci kolem něj. Děkuji všem rodičům za důvěru se kterou nám děti do Motoru přivádějí a za podporu dětí v průběhu celého ročníku 2022/2023."

doc. Dr. Ing. Parmové - Škodové, primátorka města České Budějovice: "Nesmírně mne potěšilo, že naše Budvar aréna v sobotu a neděli hostila malé hokejisty z převážně extraligových klubů. Hlavní trenér motoráckých U9 Mgr. Richard Heřmánek pozval na turnaj opravdu kvalitní týmy a já jsem mile ráda propůjčila tomuto turnaji své jméno. Pro mne to byla taková Miniextraliga, malí hokejisté se rvali jako lvi a bojovalo se jako v play-off. Musím uznat, že organizačně to byl velmi náročný event jak na přípravu, tak na provedení (hrálo se na obou ledových plochách současně), ale vydařil se na jedničku. Diváci viděli spoustu gólů i skvělých obranných zákroků a malým hokejistům šlo to turnajové klání k duhu. Trenéři i rodiče na ně mohou být právem pyšní. A mne těší, že zlaté medaile v kategorii A zůstaly na Motoru a pohár si kluci vystaví v kabině. Prostě jsme v Budějcích v každém ohledu městem sportu. A to mi dělá radost!"

První den

Výsledky HC Motor "A"
HC Motor A - Střelci JH 6:3, 5:1
HC Motor A - Pardubice 7:4, 9:5
HC Motor A - Liberec 3:4, 2:4
HC Motor A - Sparta 6:2, 5:4
HC Motor A - H. Brod 6:2, 5:4

Výsledky HC Motor "B"
HC Motor B - Motor C 9:2, 7:1
HC Motor B - Pardubice 4:0, 6:2
HC Motor B - Liberec 4:2, 1:2
HC Motor B - Sparta 3:3, 2:4
HC Motor B - H. Brod 3:4, 2:4

Výsledky HC Motor "C"
HC Motor C - HC Motor B 2:9, 1:7
HC Motor C - Kladno 1:7, 0:9
HC Motor C - Liberec 2:7, 3:8
HC Motor C - Zlín 1:9, 2:7
HC Motor C - H. Brod 1:7, 1:7

Druhý den

Výsledky HC Motor "A"
HC Motor A - Ústí nad Labem 3:6, 4:3
HC Motor A - Kladno 1:1, 5:4
HC Motor A - Letňany 6:1, 7:3
HC Motor A - Zlín 4:1, 8:1

Výsledky HC Motor "B"
HC Motor B - Ústí 0:7, 3:4
HC Motor B - Kladno 9:6, 3:4
HC Motor B - Letňany 3:3, 4:2
HC Motor B - Zlín 3:2, 1:1

Výsledky HC Motor "C"
HC Motor C - Sparta 0:4, 2:12
HC Motor C - Pardubice 3:4, 1:5
HC Motor C - Ústí nad Labem 0:6, 1:9
HC Motor C - Letňany 1:4, 2:9


Primátorka města České Budějovice předává pohár pro vítěze turnaje


První místo HC Motor "A"


Rozpis s výsledky turnaje


Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....