Banes Motor České Budějovice
14.08.2023, Michal Špírek + redakce hcdynamo.cz

Dorostenci skončili na turnaji v Pardubicích na třetím místě

O víkendu probíhal v Pardubicích dorostenecký turnaj O pohár hejtmana. Motor obsadil třetí pozici, na turnaji si připsal dvě výhry a dvě porážky.

ZÁPASY DOROSTU MOTORU NA TURNAJI

HC Slavia Praha - HC Motor České Budějovice 1:4

Branky a nahrávky: 36. Matějovský (Tichý) – 7. Lev, 9. Hečko (Přibyl, Lev), 10. Čečetka, 30. Přibyl (Nedorost)

Přesvědčivý výkon Českých Budějovic, které měly nad Slavií převahu od prvních minut. Jejich dominance jim přinesla ovoce už v 7. minutě, kdy se do pravého rohu branky trefil útočník Jakub Lev. Motor navíc svého soupeře vůbec nešetřil a chvíli nato přidal další dvě branky. Když už to vypadalo, že jihočeský tým odejde z ledu s čistým kontem a vítězstvím 4:0, vstřelil gól útěchy forvard Artur Matějovský a zmírnil tak první prohru Pražanů na turnaji.

HC Motor České Budějovice - BK Mladá Boleslav 1:4
Branky a nahrávky: 43. Hečko – 5. Matějka, 17. Kristek (Matějka), 38. Kurka (Beran), 44. Kurka (Beran)
V posledním sobotním utkání dominovali mladoboleslavští mladíci od začátku do konce. V čase 04:01 zapsal první trefu svého týmu Filip Matějka, který využil zaváhání českobudějovického brankáře. Podruhé se Středočechům podařilo prolomit obrannou zeď Motoru v 17. minutě, kdy se pěkným samostatným únikem a bekhendovou kličkou prezentoval kapitán Jakub Kristek a na začátku třetí třetiny přidali Bruslaři ještě jednu branku a šli tak už do třígólového vedení. České Budějovice necelé tři minuty před koncem ještě dokázaly snížit na 1:3, ale radost příliš dlouho netrvala, neboť Mladá Boleslav o chvíli později skórovala na konečných 4:1.

HC Motor České Budějovice - Bílí Tygři Liberec 3:2

Branky a nahrávky: 6. Matějka (Skrdlant), 33. Uhlík (Přibyl, Smejkal), 40. Čečetka (Muška) – 31. Šťástka (Grebeníček, Erenberger), 37. Barna (Krajdl, Hrouda)
Druhý den turnaje odstartoval duelem mezi Českými Budějovicemi a Libercem, do zápasu vstoupil lépe Motor, který sice první velkou šanci nevyužil, ale v 6. minutě už se mohl radovat z úvodní branky. Ihned po vhazování se k puku dostal Skrdlant, který zpětnou přihrávkou na modrou čáru našel Daniela Matějku, jenž tvrdou střelou poslal puk pod břevno. Na další branku si diváci museli počkat až do třetí periody, v jejím úvodu Liberec srovnal stav v oslabení. Erenberger dokázal rozjet rychlou akci, kdy poslal puk na Grebeníčka, jenž ihned adresoval puk Marku Šťástkovi a ten ho poslal pod vyrážečku Jelínka. O dvě minuty později přispěchali Bílí Tygři s odpovědí, po tlaku v útočném pásmu jim vrátil vedení zakončením na zadní tyč Tobias Uhlík. Ve 37. minutě bylo znovu srovnáno, po dobré kombinaci v útočné třetině mířil přesně Danny Barna. České Budějovice definitivně překlopily výsledek na svou stranu ve 40. minutě díky samostatnému úniku Filipa Čečetky.


HC Dynamo Pardubice - HC Motor České Budějovice 4:1

Branky a nahrávky: 23. Macek (Krčál), 30. Rolinek (Vápeník), 42. Macek (Krčál), 45. Macek (Rolinek, Krčál) – 44. Svoboda
Dlouho se čekalo na první branku, i přestože šance k vidění byly. Skóre se poprvé měnilo ve 23. minutě, Krčál zavezl kotouč směrem na bránu a ještě ho poslal na Víta Macka, jenž uklidil puk mezi betony brankáře. Těsně před konce druhého dějství Pardubice zužitkovaly přesilovou hru, z pravého kruhu se prosadil Tomáš Rolinek. Východočeši na začátku třetí třetiny ustáli oslabení tři na pět, ve 42. minutě přidali třetí branku po parádní akci dvojice Krčál, Macek, druhý jmenovaný ji zakončil do odkryté části branky střelou z první. Minutu a půl před koncem předvedl hezkou individuální akci Václav Svoboda, byl sám před gólmanem, kterého překonal zakončením mezi nohama. Na konečných 4:1 upravil stav v poslední minutě Vít Macek, jenž zároveň završil hattrick.


Konečné pořadí turnaje O Pohár hejtmana

1. místo – HC Dynamo Pardubice
2. místo – BK Mladá Boleslav
3. místo – HC Motor České Budějovice
4. místo – HC Slavia Praha
5. místo – Bílí Tygři Liberec


Kompletní reportáž z turnaje najdete ZDE

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....