Banes Motor České Budějovice
16.08.2023, Zbyněk Rýpar

Kategorie U15 skončila na domácím turnaji O pohár hejtmana Jihočeského kraje na druhém místě

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Úterý 15. 8. 2023 patřilo v českobudějovické Budvar aréně turnaji kategorie 9. tříd s názvem O pohár hejtmana Jihočeského kraje. Na turnaji se představily hned tři jihočeské celky - domácí Motor, Tábor a Písek, a zástupce z moravské Olomouce. Turnaj proběhl v přátelské atmosféře a všichni zmínění si ho, i přes vysokou vlhkost, která poslední dny Budvar arénu, užili. Vítězem se stal HC Tábor, druhé místo obsadil domácí Motor, třetí pak skončili IHC Králové Písek a na čtvrtém místě skončila HC Olomouc.

První utkání odehrál Motor proti Písku, který porazil poměrem 6:2 a připsal si i bonusový bod v pětiminutovém prodloužení hraném 3 na 3. V paralelně hraném utkání remizoval Tábor s Olomoucí 3:3 a jihočeský celek si připsal důležitý bod z prodloužení. Po obědě Motor nastoupil proti Táboru, kterému podlehl 2:5 (0:1pp.), což v konečném důsledku znamenalo pro domácí druhé místo. Na druhé hale se ve stejný čas utkal Písek s Olomoucí, která podlehla 3:5 (0:1pp.). Závěrečný dvojduel měl napovědět, kdo bude vítězem turnaje, naši deváťáci potřebovali zvítězit a zároveň potřebovali, aby si Tábor nepřipsal tři body. První cíl byl splněn, když Motor deklasoval Olomouc 8:0 (1:0pp.), druhý cíl vypadal nadějně, avšak Tábor na konci utkání přeci jen strhnul vítězství na svou stranu a díky výhře 4:3 (1:0sn.) ovládl s deseti body celý turnaj. Motor získal bodů osm, Písek čtyři a Olomouc jeden. Cenu pro nejlepšího hráče turnaje obdržel domácí Pavel Tobiáš, nejlepším útočníkem se stal táborský Štěpán Nevšímal, nejlepším obráncem domácí kapitán Miroslav Dvořák a nejlepším brankářem táborský Jan Kalkus.


Konečné pořadí:

1. HC Tábor
2. HC Motor České Budějovice
3. IHC Králové Písek
4. HC Olomouc



Fotografie ze zápasů pořídil Patrik Krejčí.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....