Banes Motor České Budějovice
06.12.2023, Michal Špírek

Juniorku čeká další fáze sezóny, ve které bude bojovat o postup do play-off

Junioři Motoru si v úvodní části sezóny vedli možná až nad očekávání a bojovali do poslední chvíle o umístění v první čtyřce tabulky skupiny Západ. To se nakonec sice jen těsně nepodařilo, ale výkony juniorů jsou příslibem do nadstavby. Z té si vybojují postup do vyřazovací části nejlepší čtyři z osmi týmů. První utkání nadstavby sehraje Motor už ve čtvrtek s Litvínovem, kompletní rozpis utkání naleznete zde.

Junioři Motoru vstoupili do sezóny po postupu z druhé nejvyšší soutěže. A ve skupině Západ ihned zamotali hlavu favorizovaným celkům. Trenér mohl být s herní tváří svého celku spokojen, ohlasy trenéra Radima Skuhrovce nabízíme na webových stránkách pravidelně v rámci hodnocení jednotlivých zápasů.

Junioři nakonec nasbírali ve 28 zápasech 42 bodů s vyrovnanou bilancí výher a proher. Skupina západ byla nesmírně vyrovnaná, vždyť druhou Mladou Boleslav a šestý Motor dělily jen čtyři body. Nakonec ale ze skupiny kromě Boleslavi postoupil první Liberec a dále Karlovy Vary a Sparta. Souboje s Hradcem Králové, Plzní a Litvínovem si nyní Motor zopakuje v rámci nadstavby.

Brankářskou jedničkou týmu je Matyáš Mařík, který se prezentuje spolehlivými výkony. Dosud nejproduktivnějším hráčem juniorky je útočník Richard Pitel (11+12), přes hranici dvaceti kanadských bodů se dostal ještě Matyáš Humeník a rovných dvacet bodů posbíral Marcel Kříž.

SYSTÉM NADSTAVBY

Složení skupiny O účast v play-off: HC Motor České Budějovice, Mountfield HK, HC Škoda Plzeň, HC Litvínov, Berani Zlín, HC Dynamo Pardubice, HC Olomouc, HC ZUBR Přerov.

Dosavadní výsledky se do druhé části nepřenesly, v tabulce se tak začíná od nuly. Ze skupiny si zajistí postup do play-off čtveřice nejlepších (která doplní již jistou osmičku účastníků), play-off pak odstartuje předkolem. Poslední čtveřice z nadstavby se utká v bojích o záchranu. Ty budou mít podobu další skupiny, v níž se týmy utkají dvakrát každý s každým (6 kol, body z druhé části týmům zůstanou). Nejhorší mužstvo po play-down přímo sestoupí do Ligy juniorů.


ROZPIS ZÁPASŮ MOTORU

Zápasy juniorky v Budvar aréně jsou přístupné zdarma.

NOVINKA SEZÓNY: Sledovat zápasy českobudějovické mládeže můžete rovněž živě! Motorácká mládež navázala spolupráci s Czech Ice Hockey TV, streamovací službou, která využívá plně automatizovaných kamer k živým přenosům nejen mládežnických zápasů. Více ZDE.


Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....