Banes Motor České Budějovice
22.01.2024, Zbyněk Rýpar

Pojď hrát hokej! Dvacet dětí si vyzkoušelo, jaké to je být hokejistou

HC Motor České Budějovice pořádal ve spolupráci s Českým hokejem v neděli dopoledne 21. ledna na druhé ledové ploše Budvar arény náborovou akci „Týden hokeje – Pojď hrát hokej!“, která měla za úkol přivést děti k lednímu hokeji.

Akce byla zahájena v 8:30 registrací příchozích dětí s rodiči. Během registrace si mohly děti zastřílet na střelnici v prostorách druhé plochy. Po registraci všech zúčastněných proběhla krátká prezentace klubu a toho, co všechno obnáší, stát se malým hokejistou. Od 9:15 byl na programu ukázkový trénink malých motoráků ročníku 2016 pod dohledem trenérů této kategorie a hráčů juniorského týmu Jaroslava Bystřického a Matyáše Humeníka, kteří se celé akce zúčastnili. Po ukázce malých motoráků následovala děkovačka směrem ke střídačce, kde už netrpělivě čekaly oblečené děti v motoráckých dresech s číslem a jmenovkou reprezentačních hráčů. Program na ledě probíhal od 9:45 do 10:45. Po prvních krůčcích na ledě proběhla na středovém kruhu krátká rozcvička včetně sbírání puků a tenisáků v jedné z třetin. Po sesbírání veškerých věcí jsme rozdělili děti podle bruslařských dovedností do čtyř skupin. Jedna skupina střílela společně s juniory na branku, druhá skupina hrála drobné hry, třetí projížděla opičí dráhu a čtvrtá pilovala základy bruslení formou zvířat. Závěrečná část akce proběhla na středovém kruhu, kde jsme děti plné dojmů vyzpovídali a pak se společně vyfotili. Po programu na ledě se dětem ještě podepisovali hráči „A“ týmu, jmenovitě David Štich, Lukáš Pech a Martin Hanzl.

"Všechny děti dostaly dárky od Českého hokeje, našeho klubu a společnosti Madeta a.s. Věříme, že se dětem a rodičům akce líbila a všichni si odnesli především plno zážitků a pozitivních dojmů. Pokud budou chtít děti v bruslení nebo ledním hokeji pokračovat, mohou využít Motoráckou brusličku – školka bruslení nebo hokejovou přípravku, kde se mohou dále zdokonalovat ve svých bruslařských dovednostech," okomentoval akci trenér přípravky Jakub Čelikovský.


Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....