Banes Motor České Budějovice
21.03.2024, Michal Špírek

Juniorka se utká s Přerovem a jde o hodně! Přijďte ji v sobotu podpořit

Až v posledním kole skupiny o setrvání v extralize se rozhodne, kdo ze tří týmů ohrožených poputuje o patro níž. Mezi takovými celky je i Motor. Pokud ale v sobotu nad Přerovem vyhraje nebo získá alespoň bod, nebude se muset ohlížet na výsledek Olomouce a zachrání juniorskou extraligu pro České Budějovice i pro příští sezónu.

Sezóna juniorky vyvrcholí napínavým posledním soubojem. Tabulka skupiny play-down hovoří jasně. První Hradec Králové už je s jistotou zachráněn, na kontě má 45 bodů. Druhý je po sérii výher Motor s 42 body. Třetí příčka patří Přerovu s 41 body. Olomouc nasbírala bodů 40. A zbývá odehrát už jen jediné kolo! Poslední celek skupiny bude muset na extraligu pro příští rok zapomenout.

Motor doma v Budvar aréně hostí Přerov a ví, že pokud vyhraje nebo alespoň remízuje po šedesáti minutách, bude zachráněn. Hrát se bude v sobotu od 12:30 na první ledové ploše, vstup na utkání je zdarma a juniorům jistě přijde vhod podpora fanoušků. Svěřenci Davida Vrbaty aktuálně drží šňůru čtyř výher v řadě, oporou je v bráně Matyáš Mařík, spolehnout se celek může na produktivní útočníky, třeba na Radka Tomase, Štěpána Hocha, Michala Kusaka, Ilariona Kuprijanova, Marcela Kříže nebo Richarda Pitela. S Přerovem se juniorka v sezóně utká už pošesté, dosud nad ním třikrát vyhrála (jednou z toho v prodloužení), dvakrát bez získaného bodu prohrála. Přerov se v posledních zápasech mohl pochlubit bezchybnou defenzivou, gólman Žurek dvakrát po sobě vychytal čisté konto, na Motor tak čeká tuhý boj.

Poslední Olomouc zajíždí do Hradce a musí zde bezpodmínečně zvítězit, aby měla šanci setrvat v extralize. Hradec již ve čtvrtek na ledě Motoru nastoupil bez některých svých opor, šanci dal také nováčkovi mezi tyčemi. Pokud by došlo po posledním kole k bodové rovnosti mezi všemi třemi celky, bude mít nejhorší bilanci v minitabulce Olomouc. S Olomoucí totiž dokázal Motor vyhrát v nadstavbě oba vzájemné duely, stejně jako Přerov.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....