Banes Motor České Budějovice
26.03.2024, Václav Plachta

Šli jsme si od první minuty za vítězstvím, těší Milana Douderu

Českobudějovický Motor nadále bojuje o postup do semifinále a v šestém utkání porazil třinecké Oceláře poměrem 3:0. Vyprodaná Budvar aréna byla svědkem parádního hokeje, na kterém se podílel i Milan Doudera. Českobudějovický obránce, pro kterého je tato série více než speciální, strávil na ledě rovných třiadvacet minut a připsal si jednu asistenci.

Milane, vyprodaná Budvar aréna, čisté konto a třetí bod v sérii. Mohl být snad tento šestý zápas série ještě lepší?
Je to super! Jsme strašně rádi, že se nám to dneska povedlo a vrátili jsme sérii do Třince. Přišla plná hala a myslím, že si to lidi užili. Byli hodně hluční.

Prožili jste parádní vstup do utkání a po sedmadvaceti vteřinách jste se ujali vedení. Bylo vaším cílem takto na soupeře vlétnout?
Byli jsme hodně nažhavení a těšili jsme se na to. Věděli jsme, že přijde plný dům, a že nás fanoušci podpoří. V Budějovicích propukla hokejová horečka a všichni se na tento zápas těšili. Jsme tedy rádi, že jsme se lidem odvděčili dobrým výkonem.

Vítězství se ovšem nerodilo lehce a Oceláři srdnatě bojovali. Jejich střelecké pokusy však spolehlivě likvidoval Dominik Hrachovina. Jak důležitý byl dnes jeho výkon?
Hrášek opět předvedl fantastický výkon. V play off to tak prostě je, že to gólman musí vzadu zavřít. My jsme ale dneska předvedli od prvního do posledního hráče výborný kolektivní výkon, plný bojovnosti a obětavosti. Šli jsme si od první minuty za vítězstvím a jsme rádi, že jsme to zvládli.

Ve třetí třetině jste svedl ostrý souboj s Danielem Voženílkem, za který byl třinecký hráč vyloučen. Jak byste tuhle situaci popsal z vašeho pohledu?
Za mě to byl prostě hokejový souboj, ve kterém jsem akorát dostal hokejkou přímo na zuby. Nějak bych to nedramatizoval. Důležité je, že jsem v pořádku a jedeme dál. Svezlo se mi to po chrániči a nijak bych z toho Vožucha neobviňoval.

Nakonec jste se dočkali ještě v závěru utkání pojišťující branky. Jak velký kámen vám spadl při brance Jakuba Valského ze srdce?
Opravdu velký. Ze začátku jsem mu chtěl vynadat, že kdyby to netrefil, tak by to byl zbytečný icing. Trefil to však výborně. Nejdřív tam vybojoval puk, vzal si to a pak ještě dal góla. Byla to fantastická práce z jeho strany. Ten gól nás definitivně uklidnil a věděli jsme, že je hotovo.

V dnešním utkání jste také oproti zápasu v Třinci zlepšili vhazování. Zaměřili jste se na ně nějak speciálně?
Je to zlomová situace. Ten, kdo vyhrává vhazování, je více na puku a ten druhý ho musí pořád nahánět. Řekli jsme si k tomu něco, ale takhle v průběhu série se to už těžko nějak natrénuje. Je to záležitost všech pěti hráčů to buly vyhrát a dneska se nám to dařilo.

Když se vrátíme k prvním dvěma zápasům v sérii, ve kterých Třinec dominoval svým hokejem a nepouštěl vás skoro do žádných velkých šancí. Co se od té doby podle vás změnilo?
My se pořád učíme. Máme mladé kluky, kteří hrají play off poprvé a je to pro ně něco úplně nového. My jsme si to ty první dva zápasy tak trošku osahávali a zjistili jsme si, že to jde. Byli jsme postupem času sebevědomější a to se pak ukázalo i na výsledcích.

Ve čtvrtek vás tedy čeká rozhodující sedmý zápas. Vzhledem k vaší třinecké minulosti si snad ani lepší konec série nejde přát?
Já si to strašně užívám a tyhle zápasy mě baví. Jsem na kluky strašně hrdý, že jsme to vyrovnali. V Třinci se může stát cokoliv a my se na to připravíme.

Máte vy osobně nějaký speciální recept na své bývalé spoluhráče?
Já si myslím, že jsme se s nimi už potkali xkrát v sezoně, takže nějaké moje rady nejsou potřeba. Všichni vědí, co je potřeba, abychom tam uspěli. Doufám, že si to všechno sedne a povede se to.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....