Banes Motor České Budějovice
05.11.2013, Michal Špírek

19. kolo přivede do Budvar arény berounské Medvědy

Beroun sice již nemá tak oslňující výsledky jako v úvodu soutěže, ale i tak se drží na výborné páté příčce tabulky. Motor na svého soupeře ztrácí devět bodů, ukrojí Jihočeši ve středu z této porce? Přijďte HC Motor podpořit, vše startuje v 17:30!

O soupeři: Medvědi Beroun 1933

Založen: 1933
Stadion: ZS Beroun (kapacita 2272 diváků)
Webové stránky klubu: medvediberoun.cz
Umístění v poslední sezóně: 12. místo po ZČ
Hlavní trenér: Petr Novák
Vzájemná utkání: 1:3 (25. Šachl - 31. Kubica, 44. Šenkeřík, 47. Marek)

Sestava z posledního zápasu

Svoboda (48. Šimboch) – Jebavý, Látal, Špelda, Chalupa, Kužel, Sklenička, Gutwald – Jonáš, Kubica, Hrdel – Divíšek, Stromko, Dalecký – A. Půlpán, Šteiner, Babka – T. Půlpán, Ondráček, Kubeš.


Není to tak dávno, co se první liga nestačila divit - Beroun že je první? Tým, který byl tipován spíše na samotný chvost tabulky? Prvních deset kol nechal středočeský klub všechny prognózy daleko za sebou a devětkrát zvítězil, porazil i HC Motor. Jenomže pak přišel zlom, v posledních osmi utkáních svěřenci trenéra Nováka porazili soupeře jen jednou a nasbírali šest bodů. I tak ale musí být v Berouně s momentálním postavením nadmíru spokojeni.

V posledních dvou zápasech, proti Boleslavi a Olomouci, dvěma nejlepším celkům první ligy, neměli Medvědi mnoho šancí na úspěch. Chuť si tak chtějí spravit právě na českobudějovickém celku. Využít budou moci útočníka Jana Daleckého, který hostuje v Berouně z Kladna a v pěti zápasech zaznamenal stejný počet bodů (4+1). Otázkou je, jakou brankářskou dvojici Medvědi na jih přivezou, nejvíce zápasů odchytal mladík Šimboch, v šesti zápasech pak naskočila kladenská extraligová dvojka Cikánek. A v posledním kole se dokonce postavil do berounské brány zkušený Adam Svoboda ze Slavie. Beroun odehrál venku devět zápasů a jen dvakrát si neodnesl ze střetnutí ani bod!


19. kolo: HC Motor České Budějovice - Medvědi Beroun 1933

středa 6. 11. 2013, 17:30
Budvar aréna

Z tábora Motoru

Českobudějovický celek zatím nedokáže vícekrát v řadě bodovat, domácí úspěch střídá prohra na cizím hřišti. Kapitán HC Motor Aleš Kotalík se v rozhovoru pro Českobudějovický deník vyjádřil nejen směrem k příštímu zápasu: "Musíme se vyvarovat hloupostí, které děláme za nerozhodného stavu. Prohráváme zápasy zbytečnými chybami, ale znovu se vracím k tomu, že ty chyby pramení z hokejové nezkušenosti a určité naivity. Potom už to nejsme schopni zvrátit na naši stranu. Asi nikomu nebudeme dávat hodně gólů. Je třeba mít pokoru k soupeřům, mít dobrou defenzivu a vyhrávat klidně na malý počet gólů, protože jinak body dělat nebudeme."

"K dispozici nám nebudou mladí hráči Pašek a Prokeš, kteří odjeli na reprezentační sraz. Stejně tak měl s národním týmem jet i Luboš Rob, ale ten je na marodce. Zranění se zatím nelepší Vráblíkovi. Povolali jsme tedy z Plzně Boháče a Pituleho a k dispozici budeme mít z Jindřichova Hradce i zkušeného Špergera. O tom, jak moc potřebujeme a chceme i kvůli divákům vyhrát, není třeba dlouhosáhle mluvit."

Sestava z posledního zápasu

Halmoši – Kříž, J. Novák, Pavlíček, Chmelíř, Prokop, Semrád, Švec, Moravec – Kuchejda, Rob, Kotalík – Skuhravý, Šachl, Ondřej – Vaniš, Prokeš, Ferebauer – Bárta, Melka, Třetina.

Věděli jste, že ...

...průměrná návštěva zápasů v Berouně je 440 diváků? Ustojí Medvědi atmosféru, kterou dokážou vytvořit českobudějovičtí příznivci? HC Motor se může chlubit suverénně nejvyšší návštěvností v první lize o průměru 4080 diváků, druhá je v tomto ohledu Mladá Boleslav (2550 diváků/zápas).

Statistiky

19. kolo
HC Motor České Budějovice
vs
Medvědi Beroun 1933
9.
Umístění v tabulce
5.
18 / 5 - 3 - 1 - 9
40:43 / 22
Statistiky v sezóně
(základní část)
18 / 8 - 2 - 3 - 5
43:44 / 31
Aleš Kotalík 10 bodů (4+6)
Nejproduktivnější hráč v sezóně
Zdeněk Kubica 12 bodů (9+3)
Melka, Vaniš, Ferebauer, Kotalík (4)
Nejlepší střelec v sezóně
Zdeněk Kubica (9)
Aleš Kotalík (6)
Nejlepší nahrávač v sezóně
Daniel Vrdlovec (7)
Novák, Moravec 5 bodů
Nejproduktivnější obránce v sezóně
Petr Šenkeřík 8 bodů (2+6)
Semrád, Šachl, Ferebauer, Melka, Moravec (+2)
Skuhravý, Třetina (-8)
+/- bodování v sezóně
Daniel Vrdlovec (+5)
Jakub Babka (-7)
Zdeněk Ondřej (37)
Nejtrestanější hráč v sezóně
Lukáš Kužel (47)
Dominik Halmoši 92,39% - 2,32
Hynek Kůdela 94,85% - 1,64
Statistika brankářů: úspěšnost zásahů - průměr branek
Adam Svoboda 87,10% - 5,00
Lukáš Cikánek 93,75% - 2,50
Juraj Šimboch 94,25% - 2,18
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....