Banes Motor České Budějovice
01.11.2012, Radek Papáček

Lukáš Sáblík je zraněný. Při tréninku si zlomil klíční kost

Extraligový HC MOUNTFIELD se stále nemůže zbavit rozsáhlé marodky, které v kádru panuje od začátku sezony. Smůla navíc Jihočechy provází dál. Při tréninku se totiž nešťastně zranil Lukáš Sáblík. Šestatřicetiletý brankář má po zásahu pukem zlomenou klíční kost. „Zranění si vyžádá léčení v časovém rozsahu zhruba šesti týdnů,“ sděluje Petr Sailer, sportovní manažer HC MOUNTFIELD.

Se zraněnou rukou je navíc dlouhodobě mimo sestavu také Jakub Kovář, brankářská jednička HC MOUNTFIELD. Jeho úlohu nyní zdatně plní mladý Pavel Kantor, který je oporou českobudějovického celku. Jihočechy před reprezentační přestávkou čeká páteční utkání v Praze se Spartou. Do hlavního města k zápasu s Jihočechy odcestuje juniorský reprezentant David Gába.

S jednadvacetiletým Kantorem tak dvojici pro nejbližší utkání vytvoří osmnáctiletý Gába, další z nadějných mužů v brankovišti na jihu Čech. „Otázku doplnění mezi brankáři nyní budeme řešit. Lukáš Sáblík totiž bude mimo hru minimálně šest týdnů, v případě Jakuba Kováře budeme vědět podrobněji až během reprezentační přestávky. V každém případě tak nyní musíme přivést druhého brankáře k Pavlu Kantorovi,“ říká Petr Sailer.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....