Banes Motor České Budějovice
03.11.2012, Miroslav Mayer

Moment zápasu: Druhý gól v síti Sparty přiblížil tým k vyrovnání, autor Dej

Č. B u d ě j o v i c e - HC MOUNTFIELD zajížděl ke svému poslednímu zápasu před reprezentační přestávkou na Spartu a dělal si ambice na zisk bodů. Tým ukázal svoji sílu, když dvakrát dokázal stáhnout náskok svého soupeře a nakonec veze alespoň bod za prohru v prodloužení. Momentem zápasu je branka Rastislava Deje na 2:3, která posunula Jihočechy blíže k vyrovnání.

Puk mě trefil do brusle, věřil jsem, že gól bude uznán, tvrdí Rastislav Dej

Po nešťastné první třetině, byli Jihočeši ve druhé části jasně lepší, ale dokázali dát jen jednu branku. Na začátku třetí části nebylo jasné, zda se Sparta zlepší a bude si hlídat výsledek, nebo zda hráči HC MOUNTFIELD nebudou, z dosud nevydařeného průběhu zápasu, frustrovaní. Jenže Jihočeši do třetí části vlétli jako uragán a výsledkem byla branka Rastislava Deje. Jenže, tak jednoduché to zase nebylo. Rozhodčí stál za brankou a musel situaci dobře vidět. Přesto ihned ukazoval, že se bude prohlížet záznam hry. K tomu také došlo, ale rozhodování o tom, zda branka platí či ne, trvalo celých devět minut! Rozhodčí byli bezradní a několikrát se sešli k poradě. Nakonec branku uznali.

Jak viděl celou situaci autor, letos asi nejdéle uznáváné branky, Rastislav Dej. „ Celou akci jsme dobře začali už v obranném pásmu, kde jsme si s Bohoušem Jankem dali nakrátko přihrávky a pak jsme spolu s Mertlíkem(Tomáš Mertl) obešli dva hráče a čekal jsem přihrávku do hokejky, ale trefilo mě to do brusle. Bylo to ve velké rychlosti, ale jasně jsem věděl, že to bude gól. Já jsem prostě jel a trefilo mě to, nekopl jsem do puku, takže jsem věřil tomu, že branka bude uznána,“ říká šťastný střelec druhé branky. Že si berou rozhodčí na pomoc video, není zas tak nezvyklé, ale nezvyklá byla rozhodně doba, po kterou záznam hry prohlíželi. „Vůbec nevím, jak dlouho jim to přesně trvalo. Každých deset vteřin jsem se díval na rozhodčího, kdy už půjde z boxů a ukáže do středu hřiště. Byla to dlouhá doba a můžeme být šťastní, že to uznali. Nevím, proč se tak dlouho rozhodovali, ale já jsem věřil tomu, že gól uznají.“

Když se ukázalo, že rozhodčím bude trvat uznání branky trochu déle, vypadalo to na hřišti, jako na veřejném bruslení. Hráči obou týmů opustili střídačku a kroužili ve svojí třetině. „Je to těžké, když ve třetí třetině přestanou hráči na deset minut hrát. To je skoro jako menší přestávka mezi třetinami a tak jsme museli jít na led a trochu se hýbat,“ poznamenal slovenský útočník.

Otázkou bylo, komu neplánovaná herní pauza prospěje více. Odpověď přišla téměř bleskově, protože pár vteřin po zahájení hry dokázal skvělý Martin Hanzal vyrovnat a i vysoká úroveň hry zůstala stejná. „Nám to prospělo a Sparta z toho byla trošku rozladěná a my jsme dokonce ihned dali gól. To, že se dlouho čekalo, nás nakonec povzbudilo a ještě víc nás nabudilo, když branku uznali,“uzavírá letošní posila HC MOUNTFIELD.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....