Banes Motor České Budějovice
03.11.2012, Tisková zpráva

Po Spartě panuje v týmu HC MOUNTFIELD hořkost. Hanzal přijde o repre

Extraligový HC MOUNTFIELD v pátek odehrál ostrou bitvu v Praze se Spartou. Jihočeši si z hlavního města odvezli bod za prohru v prodloužení. Po utkání však mezi hráči českobudějovického celku panovala hořkost nejen z výsledku, ale také z průběhu celého zápasu. „V této chvíli nechceme reagovat bez nějakého uvážení, proto sportovní vedení klubu nejdříve prozkoumá určité situace u utkání na videu, a poté je případně předáme kompetentním orgánům,“ říká Ing. Zdeněk Blažek, předseda představenstva a generální manažer klubu.

Po střetu s obráncem Sparty Philippem byl například vyloučen Martin Hanzal na pět minut a do konce utkání. „Jednalo se o likvidační zákrok,“ pronesl pak Petr Tenkrát, útočník Sparty, po utkání mezi novináři. „Tyto jeho slova se nám vůbec nelíbí. Nechceme být nijak podráždění, ale upřímně nám vadí, jak Petr Tenkrát mluví do novin a jak podobně si hráči Sparty při utkání v čele s kapitánem Brošem stěžovali u rozhodčích,“ říká Petr Sailer, sportovní manažer HC MOUNTFIELD.

Pohled vedení a hráčů HC MOUNTFIELD je totiž zcela odlišný, než názory hráčů Sparty. „Před sezonou jsme si určili nějaký směr, jehož součástí je také tvrdá hra do těla. Trenéři po hráčích vyžadují tvrdý, důrazný, ale zároveň ovšem čistý hokej. Jsme přesvědčení, že hrajeme v rámci pravidel, ale v žádném případě ne nijak zákeřně. A proto nám opravdu vadí určité stěžování si u rozhodčích a lidově řečeno ubrečenost sparťanských hráčů během pátečního utkání. Poškozuje nás to,“ podotýká Petr Sailer.

V českobudějovické kabině po utkání panovala velká zlost. Dveře zůstali delší dobu zavřené. „Hráči museli takzvaně vychladnout. Jinak bychom riskovali nějaký postih za kritiku a ostrá slova bezprostředně po utkání. Hráči se hodně divili, co se na ledě dělo. Různá polehávání protihráčů na ledě po čistých střetech a po přerušení hry pak najednou bezproblémové vstání, to nás skutečně hodně žralo,“ dodává Sailer.

HC MOUNTFIELD byl po utkání nespokojený, nechce se ovšem pouštět do žádné mediální přestřelky a prohlašovat silná slova podobně jako Petr Tenkrát. „Nyní sice podnikáme určité kroky. Ale vyjádříme se případně až ve chvíli, až budeme mít vše pečlivě zpracované a rozebrané na videu,“ říká Zdeněk Blažek, nejvyšší muž HC MOUNTFIELD.

Ze zmíněného střetu Hanzala s Philippem si hostující útočník odnesl tržnou ránu v obličeji a lehký otřes mozku. Pětadvacetiletý forvard tak přijde o účast na akci národního týmu. Alois Hadamczik jej nominoval na Karjala Cup, ovšem reprezentovat nakonec nebude. „Martin se moc těšil. Strašně chtěl obléci dres české reprezentace. Ovšem dnes jsme jej oficiálně kvůli zranění museli omluvit,“ říká Petr Sailer.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....