Banes Motor České Budějovice
09.11.2012, Tisková zpráva

HC MOUNTFIELD věří v zachování spolupráce s Budějovic. Budvarem

Vedení HC MOUNTFIELD bylo stejně jako hokejová veřejnost informováno, že společnost BPA sport marketing (marketingová agentura Tipsport extraligy) a Plzeňský Prazdroj se dohodli na spolupráci pro zbytek hokejové sezóny 2012/2013 a na období dalších 5 sezón. „Uzavřeli jsme dohodu o spolupráci se společností Plzeňský Prazdroj, a.s., díky které se značka Radegast stává oficiálním pivem Tipsport extraligy. Věřím, že toto spojení ocení hokejové kluby i fanoušci,“ uvádí za BPA sport marketing, a.s., Jana Obermajerová, předsedkyně představenstva. „Pro náš klub a naše příznivce to však znamená velké znepokojení. Naším dlouhodobým partnerem je totiž Budějovický Budvar, který neodmyslitelně patří k našemu klubu a městu zároveň. Byli bychom velice neradi, kdyby tato tradice byla nyní jakkoliv narušena,“ reaguje Ing. Zdeněk Blažek, předseda představenstva a generální manažer HC MOUNTFIELD.

Nejvyšší muž hokejového klubu z jihu Čech má totiž obavu o zachování spolupráce HC MOUNTFIELD a Budějovického Budvaru, kterou by klub za určitých okolností nemohl nijak ovlivnit. Smlouva mezi BPA sport marketing a všemi extraligovými kluby obsahuje totiž právo na exklusivitu v oboru pivovarnictví. „Jsme v této chvíli znepokojeni z toho důvodu, že výjimky prý nebudou uplatňovány. A my jako klub se v žádném případě nechceme vystavovat hrozbě velkých pokut, které by následovaly při nedodržení exklusivity partnera BPA. Tak, jako tomu bylo v loňské sezoně v případě Plzně, kdy byla uplatňována třináctimilionová pokuta za porušení smlouvy,“ uvádí Zdeněk Blažek.

HC MOUNTFIELD však zároveň dlouhodobě nechce přijít ani o Budějovický Budvar. „Přejeme si, aby Budějovický Budvar zůstal i nadále partnerem českobudějovického hokeje. V této situaci totiž musíme chránit také zájmy nejen našeho klubu. Vedle nás totiž také Statutární město České Budějovice má s Budějovickým Budvarem uzavřenou smlouvu o názvu zimního stadionu. Nedokážeme si tak příliš představit, že by se na hokeji v Českých Budějovicích v Budvar Aréně točilo jiné pivo, než právě Budějovický Budvar. A už vůbec si to asi nedokáží představit naši příznivci. Jedná se totiž o silnou tradici a vzájemnou spojitost všech stran, kterými je tak hokejový klub HC MOUNTFIELD, Statutární město České Budějovice a Budějovický Budvar,“ říká Zdeněk Blažek.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....