Banes Motor České Budějovice
11.11.2012, Petr Lundák

Lukáš Svoboda: Do hry Moje pětka dávám své oblíbence a vychází mi to!

Č. B u d ě j o v i c e - V letošní sezoně mají fanoušci HC MOUNTFIELD možnost se tak trochu vcítit do role hlavního trenéra týmu a rozhodovat, kdo bude na jakém postu hrát. To jim umožňuje soutěž Moje pětka, kterou za první čtvrtinu extraligové sezony vyhrál sedmnáctiletý Lukáš Svoboda. A dnes si přijel do Budvar arény pro svou výhru.

Celý dopolední trénink bedlivě sledoval ze střídačky a ještě před tím si prošel šatnu A týmu a s každým z hráčů si potřásl rukou. Také se mladík, který jezdí na domácí zápasy HC MOUNTFIELD se svými rodiči, zastavil v kabině trenérů. Tady mu hlavní lodivod mužstva Peter Draisaitl popsal, jak se bude trénovat a co všechno budou muset na ledě hokejisté zvládnout. To byla totiž už zmíněná výhra v soutěži.

Pak se už šlo na věc. Kromě Lukášova dohledu byli v ochozech i další diváci. Dopolední trénink byl totiž otevřený pro veřejnost a před nedělním obědem si sem našlo cestu více než osmdesát milovníků hokeje.
„Do hry Moje pětka si dávám hlavně své oblíbené hráče, jako je Martin Hanzal s Milanem Michálkem. A zatím mi to vychází,“ pousmál se první vítěz nové soutěže na střídačce hostů. „Trenér mi říkal, že dneska to bude spíše lehčí trénink, že nebude ještě tak náročný. A také mne překvapilo, že je trenér příjemnější než jsem si původně myslel,“ doplnil a přidal ještě svůj tip na výsledek letošní sezony. „Do play-off bychom se měli dostat, tomu věřím.“

Lukáš tak spolu s dalšími fanoušky viděl nejrůznější nácviky v předem složených formacích, bruslařskou část tréninku či hráči oblíbené bago na konci. „Dnes se mi opravdu nejvíce líbil Martin Hanzal, hlavně jeho styl hokeje, který si sem přivezl z NHL,“ uzavřel Lukáš ke konci tréninku a dodal, že soutěž Moje pětka bude hrát i nadále. Pak už jen stačilo počkat, až půjde Lukášův oblíbenec Martin Hanzal z ledu a poprosit ho o společnou fotografii. Celé dopoledne si nakonec Lukáš Svoboda moc pochvaloval.

Fotogalerii z dnešního dopoledního tréninku a setkání Lukáše Svobody s trenéry a hráči najdete na našem Facebooku

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....