Banes Motor České Budějovice
12.11.2012, Miroslav Mayer

Aleš Kotalík - patron přípravky HC České Budějovice

Č. B u d ě j o v i c e - V pondělí v 17.45 a v Budvar aréně se po ledě prohání hokejový potěr pod dohledem trenérky Kamily Hansové. Tentokrát ovšem vládne v řadách budoucích adeptů hokejového řemesla větší vzrušení. Na tréninku se objevil patron tohoto ročníku přípravky Aleš Kotalík.

Od této sezóny by měl mít každý nový nastupující ročník přípravky svého patrona, který se, v rámci možností, zúčastní tréninku a bude pomáhat při výchově mladých chlapců a děvčat. Ano, v letošním ročníku jsou totiž i děvčata a jsou dokonce hned čtyři. Aleš Kotalík absolvoval společné focení a pustil se do tréninku pod vedením Kamily Hansové. Postupně se vystřídal u všech skupin a všude se zapojil radou a pomocí. Hned na začátku tréninku slíbil, že se bude s dětmi vídat častěji a bude sledovat jejich pokroky.

Věnovat se dětem pro mě není problém, říká Aleš Kotalík

Stal jste se prvním patronem přípravky v HC České Budějovice. Proč jste tuto roli přijal?
Byl jsem osloven, jestli by mě něco takového nezajímalo a já jsem to automaticky přijal. Jednou moje kariéra skončí a bylo by dobré, kdybych dál mohl předávat svoje zkušenosti. Nevím, jestli budu trénovat, ale občas je dobré věnovat se dětem a to pro mě není problém ani teď. Jsem rád kolem dětí a věřím, že hokej bude bavit co nejvíce dětí i dále a třeba se tím bude někdo i živit.

Jak vzpomínáte na svoje první začátky na bruslích?
Vzpomínám na to hrozně rád. Hodně mi pomohl táta, který v té době trénoval v Jindřichově Hradci dorost. Bral mě na led už jako malého, motal jsem se kolem mantinelu a tam to všechno začalo.

Pamatujete si na nábor vašeho ročníku do hokejové přípravky?
Pamatuji si na to dobře. To ještě byly časy, kdy chodilo hodně dětí, a trenéři si mohli vybírat. Na všechny se nedostalo. Dnes je jiná doba a horko těžko se dává dohromady kategorie. Já věřím, že se to jednou zase vrátí a že děti k tomu budou znovu tíhnout, že se to znovu vrátí k té ryzí zábavě dětí. Budu jedině rád, když svojí přítomností tomu pomůžu.

První krůčky na ledě jste udělal pod vedením svého otce, ale vzpomenete si i na další trenéry, kteří vám pomáhali hokejově růst?
Jako první mě trénoval pan Kubín, to byla taková legendární postava jindřichohradeckého mládežnického hokeje. Později nás převzali pan Hanzálek s panem Holoubkem a pak pan Šimek. To byli dlouholetí trenéři mládeže Vajgaru.

Co pro vás, jako mladého hokejistu, znamenalo, když se na tréninku objevil někdo z kádru prvního mužstva?
Někdy se stalo, že se na našem tréninku objevili hráči z "A" týmu Jindřichova Hradce. V době, kdy jsem byl malý, tak se postupovalo z druhé ligy do první a pak dokonce do extraligy. Když se někdo z těch hráčů objevil s námi na tréninku, tak to bylo pro nás velká událost a já věřím, že něco podobného mohu těm klukům předat dnes já.

Další fota s tréninku s Alešem Kotalíkem najdete ve fotogalerii

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....