Banes Motor České Budějovice
05.12.2012, Miroslav Mayer

Mládež pokračuje dalšími koly

Č. B u d ě j o v i c e - Pokračuje se dál v mládežnických soutěžích. Juniorka má tento týden jen jeden zápas a to v Jihlavě. Starší dorost má před sebou derby s Pískem a ještě pojede na Vysočinu. Mladší dorost A sehraje poslední dva zápasy v letošním roce na svém ledě. B dorost má před sebou jen jeden zápas.

Juniorka

Díky lichému počtu účastníků NOEN extraligy vychází tento týden na juniorku jen jeden zápas. Odehraje ho v sobotu v Jihlavě. Dukla je sousedem v tabulce, když má o jeden bod méně. Doma ovšem Dukla získala z jedenácti pokusů jen šestnáct bodů. První zápas v Budvar aréně vyhráli domácí 2:1 a to by byl dobrý výsledek i tentokrát. V minulém kole podlehla Dukla doma Kladnu 2:3p. Je tudíž vidět, že doma není Dukla moc silná a bodovat na jejím ledě lze.

Starší dorost

V pátek je na programu poslední letošní jihočeské derby v základní části. Do Českých Budějovic přijede IHC Písek. Letos je Písek úspěšnější než České Budějovice. V tabulce je třetí a postup do lepší skupiny by mu neměl uniknout. Písečtí totiž získali o sedm bodů více než Budějovičtí a bude to i tím, že letos vyhráli Písečtí všechna tři derby a to rozhodně nebývá zvykem. První zápas v Písku skončil 3:0, v Budvar aréně pak 4:3 a opět v Písku 5:4p. Budějovičtí tak mají poslední možnost vyhrát alespoň jedno derby. V posledním kole vyhrál Písek doma nad Mladou Boleslaví 4:3p. Zápas se odehraje v pátek od 18.00 na druhé ledové ploše.

Hned druhý den pojedou dorostenci do Havlíčkova Brodu. Rebelové jsou beznadějně poslední s pouhými čtyřmi body. Všechny tři zápasy vyhráli Jihočeši a to 6:1, 3:1 a 2:1. Jihočeši nutně potřebují body a v tomto zápase je zisk bodů přímo povinnost. Hráči jen nesmějí svého soupeře podcenit a soustředit se na svůj výkon. Poslední zápas Rebelové prohráli doma s Duklou 2:6. Favorit v zápase je jasný.

Mladší dorost A

Ve čtvrtek čeká dorostenci soupeř známého jména Sparta Praha. Letos ovšem Sparta nemá nejsilnější tým, protože v tabulce je dokonce o jedno místo pod Jihočechy a má o pět bodů méně. Venku navíc Sparta vybojovala jen osm bodů. Ovšem první vzájemný zápas vyhrála Sparta doma 6:0 a teď jsou na řadě Jihočeši. Poslední dva zápasy měla Sparta odložené a tak vypadla ze zápasového rytmu. Zápas se odehraje ve čtvrtek od 15.00 v Budvar aréně.

Posledním zápasem mladšího dorostu na vlastním ledě v roce 2012 bude v neděli zápas s Hradcem Králové. Hradečtí jsou v tabulce těsně před Jihočechy a mají o jeden bodík více. Ovšem venku získali Východočeši jen devět bodů a tudíž jsou venku přeci jen porazitelný. První vzájemný zápas v Hradci Králové vyhráli Jihočeši 5:4 a tak by si mohli udržet s tímto soupeřem příznivou bilanci. Minulý týdne porazil Hradec doma Mladou Boleslav 5:1. Zápas se odehraje v neděli od 12.30 v Budvar aréně..

Mladší dorost B

Ligový dorost sehraje svůj zápas již v sobotu a přivítá Duklu Jihlavu B. Dukla je v tabulce předposlední a má jen šest bodů. Ovšem dva z těchto bodů získala Dukla právě s Jihočechy, když je doma porazila 3:2sn. Tentokrát by měli Jihočeši soupeři porážku oplatit. Zápas se odehraje v sobotu od 16.00 v Budvar aréně.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....