Banes Motor České Budějovice
21.01.2013, Radek Papáček

Tomáš Harant: V kabině se znám se spoustou kluků

HC MOUNTFIELD si před nedávnem vyhlásil za cíl přivést do svého kádru zkušeného obránce, který by výrazně vyztužil defenzivní řady mužstva. Úkol se podařilo splnit příchodem Tomáše Haranta ze slovenské Žiliny. „Za nabídku Českých Budějovic jsem byl moc rád a neváhal jsem ani vteřinu,“ hlásí dvaatřicetiletý zadák, který si staronovou premiéru odbyl v neděli v Liberci.

Slovenský obránce ještě v pátek nastoupil v dresu Žiliny. Po utkání se okamžitě vydal na cestu na jih Čech a v sobotu ráno se hlásil na tréninku HC MOUNTFIELD. V neděli už nastoupil v obranné dvojici s Františkem Ptáčkem, kterému ze sestavy vypadl jeho dosavadní parťák Bohumil Jank kvůli zranění z utkání z Litvínova. „S kým budu dále nastupovat, záleží jen na trenérovi, jaké bude mít představy,“ podotýká Tomáš Harant.

Dvojnásobný účastník mistrovství světa tak v posledních dnech absolvoval bleskový přesun. V kabině HC MOUNTFIELD se však rozkoukal velice rychle. Na jihu Čech totiž působil už v sezoně 2005/2006. „Pamatuji si spoustu kluků. Například Jirku Šimánka, Lukáše Květoně, Tomáše Mertla či samozřejmě Rendu Vydareného,“ jmenuje nové spoluhráče, se kterými se potkal při svém prvním působení pod Černou věží.

„Znám ale také třeba Aleše Kotalíka či Petera Frühaufa. Takže začlenění do kolektivu jistě nebude problém,“ říká Harant. Příznivci si jej pamatují jako spolehlivého a poctivého beka. Právě pro tyto vlastnosti si jej do svého týmu opět vyhlédl HC MOUNTFIELD. „Obránce kvalit Tomáše jsme sháněli delší dobu. Jsme rádi, že se nám podařilo úspěšně dotáhnout jeho příchod. Jedná se o obránce do všech důležitých částí zápasů jako přesilovky, oslabení a další rozhodující momenty,“ říká Petr Sailer, sportovní manažer klubu.

Tomáš Harant je nabídkou z jihu Čech potěšen. „Neváhal jsem ani vteřinu. Zdejší prostředí jsem si dobře pamatoval a moc jsem se do Českých Budějovic těšil,“ tvrdí hokejista, který nyní bude oblékat českobudějovický dres s číslem 26.

Loňskou sezonu a dosavadní průběh letošního ročníku strávil Tomáš Harant v Žilině, svém mateřském klubu. „Už jsem ani nevěřil, že by mohla přijít nabídka z české extraligy či jiné evropské soutěže. Proto si toho velice cením a budu chtít pomoci týmu. Vím dobře, že nás čeká spousta práce, abychom hráli play-off,“ říká Tomáš Harant.

Tomáš Harant

Narozen: 28. dubna 1980, Žilina (SVK)
Pozice: obránce
Výška: 186 cm
Váha: 95 kg
Držení hole: levá

Přejděte na kompletní statistiky Tomáše Haranta.

Foto: hokej.sk

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....