Banes Motor České Budějovice
14.02.2013, Redakce

Fyzioterapeutka Marta Fixová: Někdy nechápu, co kluci na ledě vydrží

Vyvolává přesně ten důvěřivý a uklidňující pocit, který u fyzioterapeuta čekáte a potřebujete. Zcela zbytečně jsem se obával rozhovoru s Martou Fixovou, která si kroutí osmý rok u týmu HC MOUNTFIELD. Jediná žena, kterou u českobudějovického ledu najdete, se stará o zdraví hráčů a občas působí i jako psycholog. To vše v malé místnůstce vedle šaten. „Mám k dispozici vše, co ke své práci potřebuji," říká však skromně u hráčů oblíbená "Marti" v rozhovoru pro páteční Hokejklub.

Paní Fixová, jak dlouho už působíte v českobudějovickém klubu?
V hokejovém klubu jsem od 1. listopadu 2005, předtím jsem dělala fyzioterapeutku ve zdravotnickém zařízení tady v Českých Budějovicích.

Byla to pro vás veliká pracovní změna?
Na začátku hodně velká, hlavně proto, že s jinými pacienty si snadno vyhovíte, řeknete jim, co dělat mohou, co ne. Ale hokejista musí být pořád na ledě, pořád je v aktivní činnosti. Nemůžeme nikomu říct „Teď nic nedělej, uvidíme zítra."

Baví vás práce v hokejovém klubu více než ta předtím?
Práce u profesionálního sportu mě baví, je zajímavá. Jinak bych tady přece nebyla a pokud by mě práce nenaplňovala, tak bych nabídku nepřijala.

Jaký byl váš vztah k hokeji předtím, než jsme začala v klubu pracovat?
Fanouškovský, protože mám obecně ráda sport. Výsledky jsem sledovala, ale na domácí zápasy jsem se koukat nechodila.

Ale určitě jste si rychle zvykla.
Ano. Klukům moc fandím a přeji si, aby přišel úspěch, to je jasné.

Jak vypadá váš pracovní den?
Scházíme se okolo osmé hodiny, kdy jezdí z řad hráčů ti tatínkové, kteří vozí děti do školky. Nejdříve před tréninkem jezdí ti, kteří se protahují, i když jim nic není. To je třeba Franta Ptáček a starší hráči obecně. Před desátou dělám s hráči, kteří jsou zranění, ale jdou na led. Během tréninku chodí kluci, kteří nemůžou na led.


Foto: Petr Lundák

Pokračování rozhovoru s Martou Fixovou čtěte v pátečním Hokejklubu č. 24, oblíbeném bulletinu tentokrát vydaném k utkání HC MOUNTFIELD - HC Oceláři Třinec hraném 15. února 2013 od 18:15 hod. v Budvar Aréně.

Vedle rozhovoru s fyzioterapeutkou českobudějovického týmu se dále můžete těšit na představení soupeře, tradiční zápasový servis, program Tipsport extraligy do konce základní části nebo také plakát útočníka Tomáše Mertla. Hokejklub je v prodeji u kamelotů na vchodech do Budvar Arény za 10 Kč.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....