Banes Motor České Budějovice
02.06.2013, Pavel Kortus ml.

Hokejisté nazuli kopačky a připsali si již druhou výhru

Č. B u d ě j o v i c e - Jako v každé letní přípravě nechybí v programu hokejistů HC MOUNTFIELD přátelská fotbalová utkání. Letos mají hokejisté v plánu pouze čtyři fotbalová klání, v tom první minulý čtvrtek zdolali Mokré, ve středu zdolali na hřišti Jihočeské univerzity futsalový celek FC 30 těsně 5:4.

První z kvarteta fotbalových utkání odehráli hokejisté minulý čtvrtek v Mokrém, kde zvítězili 3:1. Ten druhý se odehrál ve středu na hřišti Jihočeské univerzity, kde si poradili s futsalovým celkem FC 30 těsně 5:4. HC Mountfield dotáhl k vítězství Jiří Bárta, který se zaskvěl hattrickem. „Myslím, že to nebylo špatné. Jak trošku zapršelo, tak hra byla svižnější. Padlo devět branek a hlavní cíl obou mužstev – udělat si trošku žízeň a zpotit se – se určitě naplnil,“ hodnotil Jiří Šimánek s úsměvem fotbalové klání.

Kapitán hokejového výběru se postavil mezi tři tyče a nevedl si vůbec špatně. „Už odmala mě to táhlo do branky. Ať ve fotbale nebo v hokejbale. Mám odchytaný i nějaký zápas v žácích v Táboře, když jsme neměli brankáře, takže s tím nějaké zkušenosti mám a baví mě to tam,“ doplňuje Šimánek. Přestože v utkání čtyřikrát inkasoval, tak si připsal několik pěkných zákroků, jednou mu pomohla tyč. „Výsledek 5:4 moc pro gólmany nehovoří, ale divákům se to muselo líbit.“

Mistr samostatných nájezdů je také tím, kdo dává dohromady mužstvo na fotbalové zápasy. „Většinou jde ten, kdo fotbal hraje trošku lépe. Přednost mají samozřejmě ti starší, pokud chtějí a mohou kvůli zdravotním problémům. Pak přijdou na řadu ti mladší,“ rozkresluje nominační klíč. Ve středu se v červenomodrých dresech představili z těch zkušenějších kromě Šimánka ještě Květoň, Dej nebo Langhammer. „Z těch starších už moc na výběr není, většinu trápí kolena. Například Frantu Ptáčka, Petera Mikuše nebo Michala Kolarze. Ani Martin Podlešák toho na trávníku loni moc neodehrál,“ přidává Šimánek.

Hokejisty HC Mountfield čekají na zeleném pažitu ještě dvě utkání. „Příští týden hrajeme v Jankově s místním béčkem a poslední zápas je v Plané,“ popisuje závěr fotbalové přípravy. Letos Jihočeši odehrají kvůli změně letní přípravy méně duelů. „Jsou jenom čtyři týdny na suchu, protože jsme absolvovali dva týdny na ledě a konec června bude asi znovu na ledě, takže víc fotbalů do toho ani vměstnat nešlo,“ uzavírá kapitán.

Jak už bylo zmíněno výše, na výhře HC Mountfield nad futsalisty z FC 30 se nejvíce podílel Jiří Bárta, který zaznamenal hattrick. Po gólu přidali Dej a Kantor.

FC 30 – HC MOUNTFIELD 4:5 (0:1)
Branky: 51. Řehoř, 55. Nídl, 57. Bouchal, 79. Vodička – 9., 52. a 76. Bárta, 42. Kantor, 74. Dej.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....