Banes Motor České Budějovice
02.09.2013, Petr Kaše

K poslednímu utkání přípravy míří Motor na led kladenských Rytířů

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Českobudějovičtí hokejisté pokračují v přípravě na nový ročník, ve kterém budou nastupovat v první lize pod názvem HC Motor České Budějovice. V posledním přípravném utkání před startem soutěže cestují Jihočeši na hřiště Kladna. Utkání startuje v 17:30.

Rytíři Kladno

Výsledky kladenských Rytířů jsou v probíhající letní přípravě jako na houpačce. Výhra střídá prohru, z jedenácti odehraných utkání dokázali svěřenci trenéra Vojty zvítězit pětkrát, v šesti případech odcházeli poraženi. Kolísavé výsledky potvrzují poslední dvě utkání se znojemskými Orli. První měření sil zvládl lépe účastník EBEL ligy, který zvítězil vysoko 7:1. O dva dny později se naopak radovali Rytíři po vítězství 3:1, kdy vítěznou branku zaznamenala největší letní posila kladenského mužstva Petr Tenkrát. Pro Kladno je utkání s českobudějovickým mužstvem předposlední zkouškou před začátkem nového extraligového ročníku, do kterého Rytíři vstoupí utkáním s pražskou Slavií. Oba soupeři na sebe narazí v přípravě již podruhé. Bylo to právě kladenské mužstvo, které si Jihočeši pozvali jako svého soupeře pro svou obnovenou premiéru nového českobudějovického týmu – HC Motor České Budějovice. Z výhry se radovala parta kolem kapitána Pavla Patery, která si odvezla z Budvar arény vítězství 5:2. Soupiska Rytířů už doznává své definitivní podoby. V týmu pro nadcházející ročník zůstávají útočníci Bajaruns a Havlíček. Naopak do Finska se vrací mladík Stach. O budoucnosti beka Majeského se bude ještě jednat, prozatím však zůstává členem kladenského kádru.

Poslední přípravný zápas:
Rytíři Kladno - Orli Znojmo 3:1(1:0, 1:1, 1:0)
Branky: 9. Havlíček (Lukáč, Stach), 38. Tenkrát (Doudera, M. Hořava), 53. Patera (M. Hořava, Tenkrát) – 40. Beroun (Beránek). Vyloučení: 7:7. Bez využití. V oslabení: 1:0 Rozhodčí: Ondráček, Dundr – Brunclík, Frühauf.

Sestava Kladna: Cikánek - Růžička, Doudera, Majeský, Kolařík, Procházka, P. Hořava, Jankovič, Gutwald - Tenkrát, Patera, M. Hořava - Havlíček, Lukáč, Stach - Eberle, Dalecký, Rudovský - Strnad, Machač, Bajaruns. Trenéři: Vojta, Tatíček, Kopecký.

Na kapitána Pavla Pateru budou Rytíři spoléhat i v novém ročníku



HC Motor České Budějovice

Pro nově složené českobudějovické mužstvo bude utkání s Kladnem teprve pátou prověrkou před novým prvoligovým ročníkem. V dosavadních čtyřech utkáních dokázali Jihočeši zvítězit pouze v jediném případě na ledě německého Crimmitschau. V domácích utkáních s Kladnem, Sokolem Krasnojarsk a Mladou Boleslaví Jihočeši neuspěli, v každém z utkání navíc inkasovali shodně pět branek. Hlavní trenér Radek Bělohlav má již o složení mužstva prakticky jasno (více čtěte ZDE), kádr však ještě může doznat určitých změn. ,,Ještě minimálně celé září budeme definitivní podobu týmu ladit, protože přípravných zápasů bylo skutečně málo a trénink není jako zápas," popisuje aktuální situaci ohledně složení mužstva Bělohlav. V kádru zůstává trojice hráčů Melka, Kotrla, Kuchejda, která ještě donedávna navlékala dres s Rytířem na prsou. Podaří se Jihočechům uspět také ve svém druhém venkovním utkání přípravy?

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....