Banes Motor České Budějovice
11.09.2013, Miroslav Mayer

JUN: CEB - OLO 0:4 - Jihočeši na Hanáky nestačili

Č. B u d ě j o v i c e - Juniorka odehrála odložený zápas prvního kola s Olomoucí. Hosté vstoupili do zápasu lépe, ale branky padaly až ve druhé třetině. Domácí se sice herně zvedali, ale branku se jim dát nepodařilo. Opět jim tak nevyšel vstup do sezóny a budou muset přidat.
HC České Budějovice – HC Olomouc 0:4 (0:2, 0:0, 0:2)

HC České Budějovice: Gába – Škopek, Janásek, Kadlec, Břečka, Piegl, Malovec, Zet – Salák, Prokeš, Záhora, Michálek, Ciboch, Vácha, Březina, Krátoška, Suchánek, Bílek, Brabec, Ruda.

HC Olomouc: Kochta – Škůrek, Hradil, Kreigher, Soukal, Rašner, Horák, Nesvadba, Brandýs – Markl, Bauer, Fibich, Jergl, Kocián, Rajnoch, Ostřanský, Vrána, Beták, Zezula, Nedopil, Novotný.

Branky: 22. Kocián (Jergl, Kreigher), 26. Škůrek (Jergl, Beták), 51. Jergl (Ostřanský, Beták), 56. Škůrek (Jergl, Ostřanský) Vyloučení: 7:7. Využití: 0:2. Rozhodčí: Souček. Diváci: 60.

Na začátku zápasu byli Hanáci nažhavenější než domácí, kteří nezačali vůbec dobře. Měli těžké nohy a vůbec o sobě nevěděli. První velkou šanci měl Dominik Novotný, který jel sám na Gábu a ten svoji lapačkou čaroval. Budějovičtí měli velkou šanci na rozjezd, když hráli skoro dvě minuty přesilovku pět na tři, ale hráli ji katastrofálně. Nejen, že ani nevystřelili, ale měli problém vzít hostům puk. Navíc David Nesvadba se rozjel přímo z trestné lavice na Gábu, ale netrefil domácí branku. Trenér Totter si musel již v osmé minutě zápasu vzít oddechový čas a pokoušel se domácí nastartovat. Postupně se Jihočeši opravdu zvedali a zajímavou akci předvedl Krátoška. Hra se celkově zrychlila a bylo se na co dívat. Hanáci nedokázali využít svoji převahu a tak byl po první části bezbrankový stav.

Hanáci vtrhli do druhé části jako jaro do Krušnohoří. Než se domácí vzpamatovali, jeli hosté dva na jednoho. Jergl našel přesně hokejku Tadeáše Kociána, který tečoval puk pod horní tyčku. Za pět minut hráli Olomoučtí přesilovku, když od modré napřáhl David Škůrek a vymetl případné pavučiny v domácí brance. Od té doby hosté přestali hrát aktivně a iniciativy se chopili domácí. Ti se sice snažili dát kontaktní branku, ale jejich převaha byla spíše územní. Kochta v brance Olomouce si na puk skoro nesáhl, protože Jihočeši jen kroužili s pukem v třetině a hledali lepší příležitost, která nepřišla. Za zmínku tak stojí až akce Paška, který ujel v oslabení a v tísni dokázal Kochtu ohrozit.

Domácí šli do třetí části s odhodláním dát rychle branku a zvýšili svůj tlak na brankáře. Jenže ani Hanáci nechtěli jen čekat, až inkasují a předváděli rychlé protiútoky. Domácí stále nedokázali Kochtu pořádně prověřit, protože jejich střely byly nepřesné, nebo je obránci dokázali zblokovat. Hanáci pak přidali uklidňující branku. Aleš Jergl natáhl v mezikruží a trefil odkryté místo v domácí brance. Budějovičtí zápas sice nezabalili, ale nepomohlo jim to. Olomouc totiž přidala další branku. Při přesilovce se opět napřáhl Aleš Škůrek a trefil Gábu mezi betony. Puk se pomalu došoural do branky. Hanáci tak zaslouženě vezou domů tři body, protože předváděli lepší výkon a jejich první řada jasně v zápase dominovala.

Kamil Přecechtěl, trenér HC Olomouc: Dnes jsme odehráli první zápas sezóny a tak jsme jeli do velké neznámé. Myslím, že jsme odehráli zápas ve velkém nasazení a zodpovědně o čemž hovoří nula na našem kontě. S trochou štěstí jsme se dnes dostali do vedení a zápas jsme dnes vybojovali.

Ale Totter trenér HC České Budějovice: Dnes jsme první polovinu zápasu prospali a pak jsme se teprve dostali do hry. Nejsme schopni dát gól a dnes nás zase porazila jedna pětka soupeře, která zápas rozhodla. My tady zatím osobnosti nemáme. Tým je vyrovnaná, ale nemáme žádnou pětku, která by tým táhla. Za dva zápasy jsme dali jediný gól. Koncovka, koncovka, koncovka. Máme opět špatný vstup a teď se ukáže charakter mužstva.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....