Banes Motor České Budějovice
15.09.2013, Lukáš Dvořák, David Šimon

JUN: ZLN - CEB 5:1 - Junioři tápou, prohráli již počtvrté

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Čtvrté kolo NOEN extraligy juniorů poslalo českobudějovický tým do Zlína. Jenže ani tam nedokázal zvítězit a nadále je na dně tabulky. Společně s Jihlavou nemají mladíci ani jeden bod, ale díky horšímu skóre patří sedmnácté místo právě juniorům z jihu Čech. Jediným úspěšným střelcem byl v Radek Prokeš.

Aktivnější nástup do zápasu měli Budějovice a Svoboda musel předvést několik dobrých zásahů. Ševci po špatném úvodu, ale začali soupeře přehrávat. Lumír Galuška nejprve rozezvučel tyč, ale poté už Gába kapituloval, když Galuška pouze nahazoval a brankář Českých Budějovic si puk srazil do brankoviště. Pozorný Daniel Karola si našel volný kotouč a zametl jej do branky.

Na rozdíl dvou branek zvyšoval z další akce střelou pod víko Vít Mika, kterého do samostatného úniku vyslal šikovnou přihrávkou mezi beky Patrik Urbanec. Hosté se snažili o snížení, ale Svobodu nepřekvapil u tyče Salák, ani průnik Bílka. Budějovicím v závěru třetiny nevyšla přesilovka a spokojenější byli po první části berani.

Ve druhé části zápasu padali branky stále jen do Gábovy branky. Nejprve byl faulován Lubomír Kovařík, jenž se sám v přesilovce dokázal prosadit střelou nad rameno brankáře. Nedisciplinovanost hostů nebrala konce. Vyloučený Piegl se sice stihl vrátit na led, ale byl u další inkasované branky. Gremlica z rohu našel přihrávkou mezi kruhy Lumíra Galušku, který střelu z první umístil mezi betony. V poslední minutě druhé třetiny přidal ještě pátou branku Vít Mika, poté co jej před brankou nezištně našel Kovařík.

Na posledních dvacet minut nastoupil do branky Českých Budějovic Marek Mazuch, který na rozdíl od svého předchůdce neměl mnoho práce. Budějovičtí se snažili o snížení, ale vynikající Svoboda dlouho odolával. Až v 53. minutě se prosadil Radek Prokeš, jenž ukončil 178 minut dlouhou neprůstřelnost zlínského brankáře.

Ševci dokázali zvítězit potřetí v řadě, na kontě mají devět bodů a zatím pouze jednu prohru. V posledních třech utkáních inkasovali jen jedinou branku.

Branky a nahrávky: 9. Karola, 10. Mika (Urbanec), 30. Kovařík (Sedláček), 39. Galuška (Gremlica, Karola), 40. Mika (Matula, Kratochvíl) – 54. Prokeš (Pašek, Záhora). Rozhodčí: Husička – Velinský, Wesley. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 33:17.

HC České Budějovice: Gába (od 40. Mazuch) – Škopek, Janásek, Kadlec, Břečka, Piegl, Malovec, Zet – Salák, Prokeš, Záhora, Michálek, Ciboch,Vácha, Březina, Krátoška, Suchánek, Bílek, Pašek, Brabec, Ruda
PSG Zlín: Svoboda – Stuchlík, Zbořil, Buchta, Talán, Kužílek, Andrýsek, Macharáček,Urbanec – Galuška, Kovařík, Kratochvil, Hlaváč, Sedláček, Gremlica, Zaremba, Matula, Haničinec, Mika, Dalajka, Karola

Robert Svoboda (PSG Zlín): "Výsledek dobrý, padly hezké góly, ale zápas to jednoduchý nebyl. Říkal jsem hráčům, že výsledky nemusí odrážet výkonnost mužstva. Budějovice se trápily v koncovce. Podařilo se nám nastřílet pět branek, ale pořád máme, co zlepšovat."
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....