Banes Motor České Budějovice
27.09.2013, Michal Špírek

Zkrotí Motor dosud stoprocentní berounské Medvědy?

Berounská jízda první ligou, to je doslova zjevení. Nikdo s nimi nepočítal, ale Medvědi po pěti kolech vedou tabulku bez ztráty jediného bodu, a to už poměřili síly s favority soutěže Mladou Boleslaví či Olomoucí. Jak si na berounském ledě v sobotu od 17:30 povede HC Motor?

Z tábora Motoru

Jihočeši ve středu prohráli s Litoměřicemi a tak se ztrátu pokusí dohnat hned v prvním venkovním zápase. Překvapení soutěže z Berouna svou kůži nedá lacino, HC Motor bude čelit týmu, který vyhrál pětkrát v řadě. Centr Jihočechů Václav Skuhravý se k soupeři vyjádřil takto: "Myslím, že soupeři ze začátku soutěže Beroun dost podceňovali, co jsem četl před sezónou rozhovory, tak každý říkal, jak je Beroun špatný. Berounští bránili a čekali na brejky a ty utkání jim vyšli. Určitě to bude těžký soupeř a těžký zápas. Ale to jsou v první lize všechny."

Českobudějovický fanklub pořádá do Berouna autobusový výjezd a HC Motor se tak může těšit na takřka domácí prostředí.

Okénko trenéra Radka Bělohlava
"Beroun skládal tým podobně jako my na poslední chvíli, zatím se mu ale nebývale daří a je první. Tudíž my jedeme do Berouna s pokorou, ale taky s vědomím, že venku jsme ještě neprohráli a tuhle sérii chceme natáhnout. Do sestavy se vrací po zranění Šachl, poprvé dostane šanci mladý Pašek. Naopak hrát nemůže zraněný Moravec."


6. kolo: Medvědi Beroun 1933 - HC Motor České Budějovice

sobota 28. 9. 2013, 17:30
ZS Beroun

O soupeři: Medvědi Beroun 1933

Založen: 1933
Stadion: ZS Beroun (kapacita 2272 diváků)
Webové stránky klubu: http://www.medvediberoun.cz
Umístění v poslední sezóně: 12. místo v ZČ
Hlavní trenér: Petr Novák

Sestava z posledního zápasu

Šimboch – Šenkeřík, Špelda (C), Kužel, Chalupa, Šteiner, Jebavý, Kolařík, Sklenička, Dresler – Babka, Matějka, Stromko, Půlpán A., Jonáš, Malý, Hrdel, Kubeš, Půlpán T., Marek, Vrdlovec.


Dvakrát za sebou museli zachraňovat prvoligovou příslušnost až v baráži. Před letošní sezónou si ale v Berouně řekli: Dost! Z loňského kádru tak za Medvědy letos válí jen pár hokejistů, jinak se trenér Novák, který převzal tým ke konci minulé sezóny, s hráči nemilosrdně rozloučil se slovy, že přes léto se ještě žádný hráč hokej hrát nenaučil. Cílem bylo vytvořit nový, konkurenceschopný tým, který by rád dosáhl na příčky play-off.

A vida, do sezóny nastoupil tým nad očekávání a vládne tabulce. "Každý hráč má nějakou roli a každý je pro mě stejně důležitý," zdůrazňuje kouč Petr Novák a vyzdvihuje kompaktnost svého celku, který v pěti zápasech inkasoval jen osmkrát a tři zápasy vyhrál o gól. V Berouně se tak po čase blýská na lepší hokejové časy, najde si proti Motoru do ochozů stadionu cestu více, než jinak průměrných 400 diváků?

Zaostřeno na: Brankáři Berouna

Dobrý brankář, to je základ každého týmu. A jak to vypadá, v Berouně se mohou pochlubit hned dvěma gólmany, kteří dokáží svůj tým dovést k vítězství. První tři zápasy odchytal Lukáš Cikánek a inkasoval jen šest branek. Proti Olomouci a Boleslavi se postavil do brány jednadvacetiletý Juraj Šimboch. A výsledek? Úspěšnost zákroků téměř 98%. Střelám Motoru by měl v sobotu čelit právě Šimboch.


Statistiky

6. kolo
Medvědi Beroun 1933
vs
HC Motor
1.
Umístění v tabulce
7.
5 / 5 - 0 - 0 - 0
15:8 / 15
Statistiky v sezoně
(základní část)
5 / 3 - 0 - 0 - 2
12:9 / 9
Daniel Vrdlovec 8 (2+6)
Nejproduktivnější hráč v sezoně
Aleš Kotalík, Jiří Moravec 4
Jakub Marek (3)
Nejlepší střelec v sezoně
Kotalík, Ferebauer, Ondřej (2)
Daniel Vrdlovec (6)
Nejlepší nahrávač v sezoně
Jiří Moravec (3)
Petr Šenkeřík 5 (1+4)
Nejproduktivnější obránce v sezoně
Jiří Moravec 4 (1+3)
Daniel Vrdlovec (4)
-
+/- bodování v sezoně
Moravec, Šachl, Ferebauer, Semrád (2)
Kotalík (-4)
Hrdel, Kolářík (14)
Nejtrestanější hráč v sezoně
Václav Skuhravý (12)
Lukáš Cikánek 94,59% - 2,00
Juraj Šimboch 97,47% - 1,00
Statistika brankářů: úspěšnost zásahů - průměr branek
Dominik Halmoši 94,41 % - 1,81
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....