Banes Motor České Budějovice
08.10.2013, Michal Heřman

Nový tým HC Slovan Ústečtí Lvi je dalším soupeřem Motoru

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Českobudějovické hokejisty čeká ve středu od 18:00 zápas v Ústí nad Labem. Jde o utkání 10. kola, ve kterém se HC Motor České Budějovice utká s tradičním účastníkem druhé nejvyšší soutěže. Oproti předchozím sezonám mají v Ústí ale letos odlišné cíle. Ambice na postup do extraligy vystřídaly myšlenky na samotné play-off.

O soupeři: HC Slovan Ústečtí Lvi

Založen: 1945
Stadion: Zlatopramen Arena (kapacita 6 500 diváků)
Webové stránky klubu: hcusti.cz
Umístění v poslední sezóně: 3. místo v ZČ
Hlavní trenér: Jaromír Šindel

Soupiska

Brankáři: Jan Dlouhý, Zdeněk Orct, Michael Petrásek.
Obránci: Vladimír Brož, Kamil Černý, Jakub Grin, Ondřej Holomek, Filip Pavlík, Tomáš Procházka, Zbyněk Sklenička, Radomír Vaněk, Milan Vobořil.
Útočníci: Jan Alinč, Martin Baránek, Daniel Boháč, Vít Budínský, Vlastimil Dostálek, Martin Hanzl, Ondřej Havlíček, Jan Kloz, Štěpán Kuchynka, Václav Meidl, Jakub Pořický, Petr Přeučil, Tomáš Rod, Jaroslav Roubík, David Tůma, Tomáš Vávra.

Sestava z posledního zápasu

Petrásek – Grin, F. Pavlík, Vobořil, Holomek, K. Černý, Vl. Brož, Vaněk – P. Přeučil, Roubík, Rod – Budínský, V. Meidl, Daniel Boháč – Baránek, J. Kloz, D. Tůma – Dostálek, M. Hanzl, Pořický – Vávra.


Jihočeši po sobotní hubené výhře 1:0 nad posledním Mostem mají před sebou další výzvu, která podle jména předznamenává těžkého soupeře - HC Slovan Ústečtí Lvi. Oproti předchozím sezonám, ve kterých Ústí patřilo k hlavním favoritům na postup do extraligy, mají tamní hokejisté jiné cíle. Chtějí alespoň proniknout do play-off, o čemž hovořil na začátku sezony i jeden z nejzkušenějších hráčů týmu Zbyněk Sklenička. „ Ambice tu určitě nejsou, ale chceme překvapit a hrát co nejhezčí hokej. Ale je jasné, že naše síla nebude taková jako v minulých letech. Play-off ale určitě chceme hrát,“ uvedl Sklenička pro web idnes.cz. Důvod této změny je jednoduchý - Ústí muselo i kvůli finanční situaci značně pozměnit kádr a cíle.

V aktuální tabulce má Ústí nad Labem 11 bodů a je na průběžné deváté příčce. Balancuje tak kolem poslední postupové pozice do vyřazovacích bojů. Hráči Ústí mají za sebou dva těžké venkovní zápasy. Nejprve podlehli Mladé Boleslavi 1:6 a poté i Olomouci 0:2. Trenér Jaromír Šindel pro klubový web po utkání řekl: „Přijeli jsme do Olomouce s tím, že se pokusíme domácím vstřelit branku, protože se nám to už tři zápasy nepovedlo. V průběhu zápasu jsme si něco vytvořili, ale naše koncovka je mizerná. Dvě hrubé chyby v obraně, které bychom ani od našich hráčů neočekávali, rozhodly zápas.“

Podle nejčerstvějších zpráv z ústeckého klubu se do sestavy po zranění vrátí Jan Alinč. Jedenačtyřicetiletý útočník je nejzkušenější hráč nejbližšího soupeře Motoru.

Zaostřeno na: Změny v kádru HC Slovan Ústečtí Lvi

Proč mají v Ústí letos odlišné cíle oproti předchozím sezonám? Kádr týmu doznal velkých změn a není žádné tajemství, že klub má i finanční problémy. Kádr opustilo dle klubového webu 18 hráčů. Naopak do týmu přišlo jen šest posil - Jan Dlouhý (střídavé starty HC Slavia Praha – brankář), Tomáš Procházka (přestup z HC Bílí Tygři Liberec – obránce), Filip Pavlík (střídavé starty HC Verva Litvínov, obránce), Jan Alinč (ukončení hostování v HC Slavia Praha, útočník), Vít Budínský (přestup z Mountfield HK, útočník), Václav Meidl (přestup z HC Rebel Havlíčkův Brod, útočník).

10. kolo: HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Motor České Budějovice

středa 9. 10. 2013, 18:00
Zlatopramen Aréna

Z tábora Motoru:

Českobudějovičtí hokejisté pokračují ve zlepšování defenzivy. Do branky v utkání s Mostem se postavil Dominik Halmoši a připsal si další čisté konto. Jihočeši ale dali jen jeden gól a i když to na tři body stačilo, tak proti nejvíce inkasujícímu mužstvu to bylo rozhodně málo. A právě na ofenzivě musí Motor zapracovat. Nyní se České Budějovice utkají s Ústím nad Labem a posléze s největším favoritem ligy – Mladou Boleslaví. V těchto utkáních pravděpodobně jedna vstřelená branka na vítězství stačit nebude.

Fanoušky může ale těšit fakt, že po odehraných devíti kolech má Motor nejméně inkasovaných branek z celé ligy. Puk z branky museli českobudějovičtí brankáři vyndávat jen v třinácti případech.

"I do Ústí nad Labem jedeme s cílem zvítězit. V posledních duelech se nám dařilo v obraně, ale střelecky to samozřejmě není podle našich představ. To musíme zlepšit už právě v tomhle zápase. Chybět bude zraněný Moravec, jinak by měli být všichni hráči k dispozici."

Sestava z posledního zápasu

Halmoši – Novák, Prokop, Posmyk, Vráblík, Chmelíř, Semrád, Kříž – Kotalík, Melka, Třetina – Ondřej, Šachl, Kuchejda – Ferebauer, Skuhravý, Vaniš – Bárta, Přibyl, Turek.

Věděli jste, že ...

... Jaroslav Roubík, který je v kádru Ústí i letos, byl nejlepší hráč 1. ligy v sezoně 2012/2013 v hodnocení +/- během základní části? Zasáhl do 43 utkání, ve kterých nasbíral 61 bodů (28+33). V hodnocení +/- skončil na čísle 36.

Statistiky

10. kolo
HC Slovan Ústečtí Lvi
vs
HC Motor České Budějovice
9.
Umístění v tabulce
7.
9 / 3 - 1 - 0 - 5
25:29 / 11
Statistiky v sezóně
(základní část)
9 / 4 - 1 - 1 - 3
15:13 / 14
Jaroslav Roubík 9 bodů (5+4)
Nejproduktivnější hráč v sezóně
Aleš Kotalík 5 bodů (2+3)
Jaroslav Roubík (5)
Nejlepší střelec v sezóně
Aleš Kotalík, Jiří Ferebauer, Zdeněk Ondřej, Petr Šachl (2)
Zbyněk Sklenička (6)
Nejlepší nahrávač v sezóně
Jiří Moravec, Aleš Kotalík, Jan Novák, Marek Posmyk (3)
Zbyněk Sklenička 6 bodů (0+6)
Nejproduktivnější obránce v sezóně
Jiří Moravec, Jan Novák 4 body (1+3)
Zbyněk Sklenička, Jakub Grin (3)
Vladimír Brož, Tomáš Vávra (-5)
+/- bodování v sezóně
Petr Šachl (3)
Aleš Kotalík (-4)
Zbyněk Sklenička (49)
Nejtrestanější hráč v sezóně
Václav Skuhravý (18)
Michael Petrásek 93,75% - 2,02
Jan Dlouhý 89,04% - 4,07
Zdeněk Orct 89,36% - 4,41
Statistika brankářů: úspěšnost zásahů - průměr branek
Dominik Halmoši 94,94% - 1,50
Hynek Kůdela 100% - 0,00
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....