Banes Motor České Budějovice
07.11.2013, Michal Špírek

OFFLINE s Lukášem Křížem: Mým hokejovým vzorem je Andrew Ference

Jak si vedl ve škole, zda občas nakoukne na fórum fanoušků na stránkách či jak si nejlépe odpočine po zápase. To jsou jen jedny z mnoha otázek, na které v offline rozhovoru odpovídal obránce Lukáš Kříž, kterého fanoušci zvolili za Hráče měsíce října.

OFFLINE ROZHOVOR S HRÁČEM MĚSÍCE: LUKÁŠ KŘÍŽ

Kříž nasbíral v hlasování v anketě Hráč měsíce října 46 % hlasů (více k anketě zde) a příznivci HC Motor mu tak mohli pokládat dotazy v offline rozhovoru. "Chtěl bych strašně moc poděkovat lidem, kteří pro mě hlasovali a všem fanouškům za vynikající podporu," těšilo Kříže ocenění.

A co v odpovědích dvacetiletého obránce mimo jiné zaznělo?

Křižák, jak zní přezdívka střelce dvou říjnových branek, si pochvaluje spolupráci se staršími spoluhráči, například s Alešem Kotalíkem. "Je to výborný hokejista a velice dobrý spoluhráč, je s ním legrace, jako hráč dokáže suprově poradit nám mladým." V kabině si sice nejvíce popovídá s Eddiem Turkem, ale blízcí jsou mu i Václav Skuhravý či Marek Posmyk.

Křížův oblíbený tým z NHL je Detroit Red Wings, ale hokejový vzor našel v obránci, který hraje v jiném týmu a kterého loni potkával v českobudějovické kabině. "Andrew Ference má výborný herní styl, jeho hra se mi hodně líbí," nezastírá obránce, který je v Motoru zatím na roční hostování.

A zda si po tréninku s mužstvem přidá ještě nějakou samostatnou porci? "Po tréninku si přidává většina hráčů, každý sám, co potřebuje. Nějaké střely, bruslení, ale jako Jarda Jágr v noci nikdo nechodí, nebo o tom aspoň nevím," odepisoval se smíchem Lukáš Kříž.

!!! KOMPLETNÍ OFFLINE ROZHOVOR S LUKÁŠEM KŘÍŽEM ZDE !!!
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....