Banes Motor České Budějovice
11.11.2013, Miroslav Mayer

Jihočeský krajský výběr ročníku 1999 vyhrál turnaj krajů

ČESKÉ BUDĚJOVICE — V lednu roku 2014 proběhne zimní olympiáda mládeže, kde se bude tradičně konat prestižní turnaj výběrů krajů ročníku 1999. Tento turnaj se podařilo Jihočeskému kraji vyhrát s ročníkem 1991 a od té doby se spíše výsledkově trápí. Většinu kádru výběru kraje tvoří hráči Českých Budějovic.
V rámci přípravy na hokejový turnaj při Zimní olympiádu mládeže, který proběhne v lednu 2014 v Havlíčkově Brodě, vyhrál výběr jihočeského kraje v ročníku 1999 turnaj výběrů v pražském Edenu. Turnaj se konal 9.11.2013 pod záštitou ČSLH. Vítězství na turnaji je velkým úspěchem i pro HC České Budějovice, protože v týmu výběru bylo celkem 13 hráčů a 1 brankář z českobudějovického klubu.

Mužstvo si poradilo s výběrem Prahy, kdy vyhrálo 3:0, i s výběrem libereckého kraje, který přehráli a zvítězili 5:1. Všichni českobudějovičtí hráči se výrazně zasloužili o tato dvě vítězství. Trenéry výběru jsou již třetí sezónu Jan Rybáček ze Strakonic a Petr Červený z HC ČB.

Sestava výběru: Pavlát, Ovsjannikov - Škrdleta, Kondelík "C", Matys, Kouba, Kalaj "A", Vochozka, Schwamberger, Káník, Váňa, Rolínek, Kaisler, Kašper, Brabec, Dosek, Hromada, Jurka, Budín, Homolka, Duda, Tesař.

Výsledky jihočeského výběru

Jihočeský kraj - Praha 3:0
Branky a nahrávky:
Kouba (Vochozka), Kondelík (Matys), Schwamberger (Káník)

Jihočeský kraj - Liberecký kraj 5:1
Branky a nahrávky:
Matys (Kondelík), Káník (Schwamberger), Káník, Kalaj, Rolínek (Kaisler)



                    


                
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....