Banes Motor České Budějovice
12.11.2013, Miroslav Mayer

Žáci ročníku 2005 přivítají Slovan Bratislava

Č. B u d ě j o v i c e - V sobotu bude na druhé hale k vidění mezinárodní souboj mladých hokejistů. Na dvoudenní kemp do jihočeské metropole přijedou totiž žáci účastníka KHL a známého slovenského klubu Slovanu Bratislava. V rámci výměny zkušeností ještě předtím absolvují společný trénink.

Mladí hráči by měli především hrát, to je heslo trenéra Václav Vacka a tak v loňské sezóně absolvoval se svým týmem celkem patnáct turnajů po celé České republice. Důležitá pro rozvoj hráčů je mezinárodní konfrontace a tak se podařilo pozvat do Českých Budějovic žáky týmu KHL a nejznámějšího slovenského klubu Slovanu Bratislava.

“Současný trenér žáků Slovanu ještě loni trénoval žáky Komety Brno a letos dostal šanci působit v Bratislavě. Loni jsme se potkali asi na třech turnajích a tak jsme spolu navázali kontakt. Napadlo nás, že nějaká výměna zkušeností a vzájemná konfrontace našich týmů by mohla být prospěšná všem a tak jsme se domluvili, že to zkusíme,“ říká dlouholetý trenér českobudějovické mládeže a bývalý brankář Václav Vacek.

Nakonec se vše podařilo domluvit a akce se uskuteční v sobotu 16. listopadu. Hráči ročníku 2005 nejprve ráno spolu absolvují společný tréninek. Pak si zajdou na společný oběd a navštíví prvoligový zápas Motoru s Ústím nad Labem. Vrcholem bude přátelský zápas, který obě mužstva spolu sehrají od 18.30 na druhé ledové ploše. Program kempu bude ještě pokračovat v neděli, kdy si mužstva buď spolu ještě zatrénují, nebo sehrají ještě jeden zápas.

Akcí v jihočeské metropoli však spolupráce nekončí. Dle vzájemné domluvy se českobudějovičtí žáci buď zúčastní podobného kempu v Bratislavě, nebo se v hlavním městě Slovenska zúčastní vánočního turnaje.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....