Banes Motor České Budějovice
01.12.2013, Miroslav Mayer

Mládež: Změny trenérů nesou svoje ovoce

Č. B u d ě j o v i c e – Tento hrací víkend se budějovické mládeži vydařil. Všechna mužstva dokázala bodovat a vylepšit si svojí pozici. Junioři nejenže doma vyhráli dva zápasy, ale dokonce porazili lídra soutěže a to by jim mohlo dodat sílu do dalších bojů. Starší dorost je na nejlepší cestě k postupu do play-off a další body připsal i znovuzrozený mladší dorost A a druhé vítězství v řadě vybojoval i dorost B.

Juniorka

Málem drama

Junioři přistoupili k zápasu se Vsetínem zodpovědně a ukázali, že nechtějí v tabulce okupovat poslední místo. Po první části se ujali dvoubrankového vedení, ale útlum v začátku druhé třetiny přinesl dokonce vyrovnání. Jihočeši se opět vzpamatovali a po pěti minutách si vzali opět vedení v zápase. Do závěrečné části si domácí přinesli vedení o jednu branku a nechtělo se jim dělit body. Nakonec se drama nekonalo, protože branka na 5:3 padla v polovině třetiny a zbytek již Jihočeši dohráli v klidu. Radek Prokeš si v zápase připsal hned tři body (2+1).

Vyšlápli si na lídra

Sobotní zápas se počítal k těm hodně těžkým, neboť do Budvar arény zavítal suverénní lídr tabulky Zlín. Valaši začali lépe, ale jejich převaha přinesla jen jednu branku v domácí síti. Druhá část byla zřejmě letos nejlepší od Jihočechů. Povedlo se jim totiž zápas hned třemi brankami otočit. Hosté do třetí části vstoupili aktivně a povedlo se jim snížit, jenže to bylo vše, co dokázali. Budějovičtí totiž hráli účelně a podařilo se jim přidat ještě další branky. Nakonec vyhráli 5:2 a dokázali si, že jde hrát s každým soupeřem. Situace v tabulce je stále komplikovaná, neboť vyhrála všechna ohrožená mužstva a stále je ke dnu blíže než k postupu, ale zdá se, že mužstvo se již může začít věřit.

Starší dorost

Druhý bod přineslo prodloužení

Starší dorost pomalu uzavírá základní část a každý bod se počítá. V pátek přijelo do Českých Budějovic mužstvo z Hradce Králové. Hosté měli ještě šanci na postup a tak zápas odehráli naplno a nic nechtěli domácím darovat. Zápas byl vlastně přetahovanou o výsledek. Nejprve Lvi vedli a Jihočeši otočili skóre ve svůj prospěch. To samé tak opět předvedli Lvi a domácí museli ve třetí části zachraňovat remízu. V prodloužení se dokázali prosadit Jihočeši a vybojovali tak důležitý druhý bod za vítězství 4:3p.

Body z Jihlavy mají cenu zlata

Díky odloženým zápasům ze začátku sezóny se nyní Jihočeši utkávají s Duklou Jihlava hodně často. Poslední letošní setkání proběhlo v Jihlavě a Jihočeši nutně potřebovali zvítězit, protože Dukla předchozí dva zápasy vyhrála. V zápase moc branek nepadlo. První se trefili Budějovičtí, ale to bylo až ve druhé části. Domácí vzápětí vyrovnali a tento stav trval až skoro do konce zápasu. Když už to vypadalo na další prodloužení, nečekaně dali Jihočeši vítěznou branku na 2:1. Jejím autorem byl obránce Leoš Vavřík a úkol pro utkání v Jihlavě byl tak splněn. Dva zápasy před koncem mají Budějovičtí náskok čtyř bodů na páté místo a mají vše ve svých rukách.

Mladší dorost A

Doma to stále není ono

Mladší dorost minulý týden překvapivě vyhrál v Brně a ve čtvrtek potřeboval bodovat i v domácím zápase s Jihlavou. Bilance domácích zápasů mají zatím Budějovičtí žalostnou. Úvod zápasu domácím však vyšel, když hned od třetí minuty vedli. Dukla ovšem ještě v první části zápas otočila a ve druhé dokonce svůj náskok ještě zvýšila. Domácí se sice do soupeře zakousli a snažili se vyrovnat, ale jejich snaha stačila jen na snížení na konečný stav 2:3. Prolomit domácí prokletí tak budou muset Budějovičtí až za týden.

Výrazné vítězství v Havlíčkově Brodě

V neděli místo oběda hráli Jihočeši svůj další zápas v Havlíčkově Brodě. Hosté byli po celý zápas jasně lepší a domácím svitla naděje jen, když vyrovnali na 1:1. Od té doby bylo na hřiště jen jedno mužstvo, které přidávalo jeden gól za druhým a bez problémů dokráčelo v vítězství 7:1. V tabulce se tak Jihočeši vzdálili posledním Rebelům na čtyři body a nyní mohou myslet ne na boj o sestup, ale na postup tabulkou výše. Kvalitu kádr určitě má.

Mladší dorost B

Druhé vítězství v řadě

I ligový dorost sehrál zápas s Duklou Jihlava. Zatím se letos oběma týmům příliš nedaří, ale výhoda domácího prostředí mohla a nakonec i udělala své. Jihočeši byli totiž po celý zápas lepším týmem a nebýt žalostné koncovky, nebylo by za chvíli o co hrát. Takto bylo ze zápasu drama, neboť druhý gól dali domácí až třináct minut před koncem. Dukla vyšla v Budvar aréně naprázdno a tak odjela s porážkou 0:2. Budějovičtí slaví druhé vítězství v řadě.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....