Banes Motor České Budějovice
03.01.2014, Jaroslav Pešek

Na Ústí určitě něco připravíme, slibuje Petr Rosol

Vánoční přestávka je za námi a Motor se připravuje na návrat k zápasovému rytmu. Mezi svátky ale hráči nezaháleli. Petr Rosol odpovídal na otázky týkající se tréninkového programu, nadcházejících zápasů a šancí Motoru na postup do play-off.

Poslední zápas před Vánoci Motoru moc nevyšel, zdálo se, jakoby hráčům docházely síly. Vánoční přestávku tak tým využil k nabrání chybějících sil. „ Zaměřili jsme se na fyzickou kondici, měli jsme i dvoufázové tréninky a navštěvovali jsme také posilovnu.“ Popisuje tréninkový program Petr Rosol. K prvnímu zápasu po pauze nastoupí Motor v Ústí nad Labem, kde vyzve místní Lvy. Budějovický trenér má s ústeckým týmem bohaté zkušenosti. Severočeský celek totiž trénoval a sledoval ho i v poslední době. „ Ten tým znám, letos jsem viděl asi osm zápasů, protože jsem se do Ústí jezdil dívat, když jsem ještě trénoval v Litvínově. Pokusíme se na zápas něco připravit.“ Lvi stejně jako Motor letos přistoupili ke změně trenéra. Místo Šindela teď tým vede Milan Skrbek. „Znám se s ním velmi dobře, protože jsme spolu tři roky trénovali.“ Doufejme tedy, že Petr Rosol dokáže svou znalost sobotního soupeře předat i týmu a Motor dokáže Ústecké Lvy zkrotit.

V pondělí tým nastoupí ke svátečnímu zápasu na domácím ledě. Přijede Mladá Boleslav a zápas se ponese v duchu pocty Františku Mizerovi. Fanoušci se na tento zápas jistě velmi těší. „V kabině zatím napětí ohledně tohoto zápasu cítit není, myslím, že to na nás dolehne až v pondělí. My se teď musíme připravit na zápas v Ústí, kde potřebujeme bodovat.“ Popisuje atmosféru v mužstvu Rosol. Přesto, že Motor se soustředí vždy jen na další utkání, trenér tabulku sleduje. Do konce základní části zbývá ještě sedmnáct kol a šance na postup do play-off tu stále je. „Naděje umírá poslední, ale bude to hodně těžké. Zápasem s Mostem jsme si pozice hodně zkomplikovali, ale šance tam pořád je.“ Hodnotí postavení v tabulce budějovický trenér.

V posledních dnech se k týmu připojila nová posila. Právě z Ústí nad Labem přibyl do Motoru Daniel Boháč. Přišel speciálně na přání trenéra Rosola. „Je to hráč, který má s první ligou bohaté zkušenosti, umí dát gól a jde důrazně před bránu. Takový typ tady chyběl.“ Doufejme, že Boháč důvěru, kterou v něj trenér klade, nezklame. A ještě jeden nový hráč trénoval během vánoční pauzy s týmem. Je jím asitent trenéra a sportovní ředitel Radek Bělohlav. "Může se stát cokoliv, chci být připraven na každou alternativu," usmíval se tajemně. Do zápasu ale nastoupí jen ve výjimečné situaci.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....