Banes Motor České Budějovice
05.03.2014, Miroslav Mayer

Mládež: Juniorka hraje o všechno

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Mládežnické soutěže se blíží ke svému vyvrcholení. Juniorka má před sebou ještě čtyři zápasy, kde se rozhodne, zda její sezóna skončí záchranou, nebo zda bude muset do baráže. Starší dorost sehraje poslední dva zápasy nadstavby a bude čekat na svého soupeře pro play-off. Mladší dorost A má ještě pět zápasů do konce soutěže a to samé zbývá odehrát i dorostu B. Pozornost je stále nejvíce upřena na juniorku a její boj o záchranu extraligy pro České Budějovice.

Juniorka

Juniorka sice nevstoupila do bojů o baráž špatně, ale může ji hodně mrzet ztracené vítězství ve Vsetíně, který je přímo ohroženým týmem. Nyní mají junioři ještě před sebou čtyři zápasy a ve hře je tak dvanáct bodů. V sobotu jedou Jihočeši naposledy ven a to do Pardubic. Východočeši jsou na tom bodově stejně jako Budějovičtí a je to jeden z mála týmu, se kterým mají Jihočeši příznivou bilanci. Dokonce dokázali vyhrát i v Pardubicích, což bylo jedno ze dvou tříbodových vítězství za sezónu. Zopakovat tento úspěch i v sobotu by mělo cenu zlata. Pardubičtí zatím v boji o baráž získali pět bodů, stejně jako Jihočeši. Pak mají ještě junioři před sebou tři zápasy doma, kde se jim letos poměrně daří. V úterý od 18.00 přivítají Kladno a v pátek pak Vsetín. Vše by měl zakončit pondělní souboj s Duklou Jihlava. Fanoušci českobudějovického hokeje by měli přijít podpořit juniory v jejich boji o záchranu a ukázat jim svou podporu.

Starší dorost

Starší dorost čeká poslední dvojzápas v nadstavbové skupině a pak už jen play-off. V pátek přijede do Českých Budějovic tým Kometa Brno. Moravané jsou na osmém místě a toto místo jim pravděpodobně zůstane i po skončení soutěže. Celkově se Kometě daří více venku než doma, když jsou v tomto ohledu dokonce na třetím místě. Jediný letošní zápas vyhrála v Brně Kometa vysoko 7:1. Zápas se odehraje v pátek od 18.00 v Budvar aréně.

Hned v sobotu zakončí dorostenci základní část domácím zápasem s PSG Zlín. Valaši jsou v tabulce desátí a na této příčce už zůstanou do konce soutěže. Zlínští jsou úspěšnější doma než venku a tak by mohli být příjemným soupeřem před play-off. První duel ve Zlíně vyhráli domácí jen těsně 2:1, takže by to mohl být hratelný soupeř. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 v Budvar aréně.

Mladší dorost A

Mladší dorost neprožívá nejpovedenější sezónu, ale alespoň dokázal zažehnat sestupové starosti. Navíc se mu poslední dva zápasy povedly a mohl by takto pokračovat až do konce soutěže. Dalším soupeřem bude Žďár nad Sázavou. Ten drží páté místo a má o dvanáct bodů více než Jihočeši, což je velkým překvapením. Navíc jeho bilance na svém hřišti a na hřištích soupeřů je vyrovnaná. Ze třech vzájemných zápasů jsou na tom lépe hosté, kteří dokázali získat pět bodů, proti čtyřem Budějovickým. Poslední zápas ve Žďáru nad Sázavou vyhráli domácí 3:2p. Zápase se odehraje v neděli od 17.00 v Budvar aréně.

Mladší dorost B

Ligový dorost zajíždí v neděli k dalšímu zápasu do Mladé Boleslavi na souboj z B týmem dorostu. Bruslaři vedou skupinu o udržení této soutěže, když má o jeden bod i zápas více než Jihočeši. Ve skupině měli oba soupeři vyrovnanou bilanci a v nadstavbové části vyhráli Bruslaři v Budvar aréně 5:3.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....