Banes Motor České Budějovice
12.03.2014, Miroslav Mayer

Pojďte povzbudit ve čtvrtek dorost, v pátek a v pondělí juniorku

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Mládež čeká asi nejdůležitější víkend v této sezóně. Rozhodne se o tom, jaká tato sezóna bude. Nejdůležitější boje čekají na juniorku, která má před sebou dva zápasy, ve kterých se rozhodne, zda bude hrát baráž, nebo zachrání extraligu juniorů pro příští sezónu. Důležitý bude i boj staršího dorost v play-off, který má nakročeno k postupu do dalšího kola.

Juniorka

Situace juniorky se opět velice zkomplikovala. Porážka doma s Kladnem ji dostala do situace, kdy musí zbývající dva zápasy vyhrát. Dobrá zpráva je, že oba hraje na svém ledě, kde je vcelku úspěšná a že pokud vyhraje za tři body, nemusí spoléhat na ničí pomoc a zachrání se. V případě zisku méně než šesti bodů se baráži nevyhne.

Současná tabulka

1. Rytíři Kladno	        39	  51
2. HC ČSOB Pojišťovna Pardubice	38	  47
3. VHK Vsetín	                38	  45
4. HC Dukla Jihlava	        39	  45
5. HC České Budějovice	        38	  45

Všechna mužstva sehrají 40 zápasů. Kladno je již prakticky zachráněno a sehraje ještě zápas doma s Pardubicemi. Východočeši jsou také na dobré cestě, ale pokud prohrají na Kladně v posledním kole hostí Vsetín a tam mohou získat jistotu. Dukla hraje již jen v Českých Budějovicích.

Vzájemná zápasy mají Jihočeši zatím lepší se Vsetínem, když v základní části obě mužstva vyhrála po jednom zápase a v boji o baráž vyhráli Jihočeši ve Vsetíně na nájezdy. S Jihlavou hráli Budějovičtí také v základní skupině dvakrát a obě mužstva vyhrála doma. Ovšem v nadstavbě vyhrála Dukla doma 6:2 a tak by v případném rozhodnutí na vzájemné zápasy byla Dukla na tom lépe.

V pátek již budeme o něco chytřejší, protože se odehraje zápas se Vsetínem. O důležitosti zápasu bylo již napsáno dosti. Nic jiného než vítězství za tři body Jihočeši neberou. Určitě by měli ovšem myslet na zápas ve Vsetíně, kde přišli o jisté vítězství pět vteřin před koncem zápasu. Tentokrát by to mělo katastrofální následky. Zápas se odehraje v pátek od 15.00 v Budvar aréně.

Poslední zápas ve skupině o baráž se odehraje v pondělí od 18.00 v Budvar aréně a přijede Dukla Jihlava. Snad bude ještě o co hrát a vše dobře dopadne. Přijďte povzbudit juniorku.

Starší dorost

Starší dorost vstoupil do play-off velmi dobře, když dokázal vyhrát na nájezdy v Třinci. Letos se hraje na tři vítězné zápasy a maximálně na čtyři zápasy. V případě stavu 2:2 na zápasy se bude poslední zápas prodlužovat a určí se tak vítěz celé série. Jihočeši se tak doma představí určitě jen jednou, vzhledem k horšímu postavení v tabulce. Každopádně druhá výhra by již byla velmi nadějná a Třineckým by se určitě doma nehrálo lehce. Starší dorost není letos po delší době favoritem v prvním kole play-off a to by mohlo být pro tým prospěšnější. Šance na postup dále je nyní slušná. Jediný domácí zápas série se odehraje ve čtvrtek od 18.00 v Budvar aréně. Další zápas pak 15.3. v Třinci a případný další pak hned 16.3. také v Třinci.

Mladší dorost A

Mladší dorost má ještě tři kola do konce soutěže a dva zápasy odehraje již tento týden. První ve čtvrtek v Brně, kde se utká v Kometou. Brňané jsou v tabulce čtvrtí a mají ještě šanci na účast na přeborech republiky. Letos se mužstva utkala třikrát a Kometa byla úspěšnější dvakrát.

V neděli pak dorostenci sehrají poslední letošní zápas na svém ledě, kde se jim letos vůbec nedařilo. Přivítají Duklu Jihlava. Dukla je třetí a má velké šance na účast na přeborech, což jí bude určitě velmi motivovat. I Dukla dokázala ze třech zápasů dva vyhrát a favoritem bude i v tomto zápase. Naposledy se tedy dorostenci doma představí v neděli od 17.00 v Budvar aréně.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....