Banes Motor České Budějovice
18.03.2014, Miroslav Mayer

Jan Trummer: Vítkovice se dají porazit

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Staršímu dorostu letos nikdo neprorokoval moc dobrou sezónu. Ještě v přípravě nebylo jasné, jak se mužstvo dá dohromady a zda bude schopno postoupit do play-off. Nakonec se podařilo nejen postoupit do vyřazovací části, ale i přejít přes první kolo, kde Jihočeši porazili silný Třinec. Trenérem staršího dorostu je Jan Trumer, který má na postupu mužstva nemalou zásluhu.
Popište nám, jak z vašeho pohledu vypadala série s Třincem?
Třinec má velice dobře organizovanou hru. Má dobrý přechod středního pásma a rychlé protiútoky. To se jim dařilo v zápasech s námi, ale my jsme se na to dobře připravili a situaci jsme jim zkomplikovali. Nicméně i tak byli v útočném pásmu hodně nebezpeční. Nám určitě hodně pomohlo, že jsme v obou vítězných zápasech v Třinci vždy vedli 2:0. Dalším dobrou věcí bylo, že jsme doma dokázali otočit zápas z 0:2 na 4:3. To nás hodně motivovalo.


Přesto jste další zápas v Třinci prohráli 0:1. Jak to mužstvo neslo?
Bylo důležité, že se z toho kluci otřepali. Hned druhý den jsme jim říkali, že máme výhodu, že vedeme 2:1 na zápasy a tlačit musí soupeř. Nakonec se nám to povedlo a vyhráli jsme.

Co tedy rozhodlo o postupu do dalšího kola play-off?
Nejdůležitější bylo, že jsme tam dokázali získat náskok 2:0 a také, že kluci podali velmi obětavý výkon. V čele s brankářem Petrem Kváčou, který dokázal chytit něco navíc. Když už soupeř zvedal ruce, tak on to vždy zázračně vyrazil, nebo pochytal a to rozhodlo.

Dalším soupeřem budou Vítkovice, které skončili po základní části druhé. Jaký to bude soupeř?
Je to stylově hodně podobné Třinci. Mají velmi šikovné hráče, dobrý přechod přes střední pásmo a ještě navíc chodí centrem rychle ven z pásma. To navíc podporují obránci, kteří se rychle zapojují. Naší výhodu může být, že souběžně s námi hraje i jejich juniorka a my tedy budeme hrát na malé hale, kde není tak velké hřiště. Oni jsou na to zvyklí, ale pro nás by to byla spíše nevýhoda, hlavně při bránění.

Budete hrát v nejsilnějším složení, nebo jsou nějaké problémy se sestavou?
Včera (v pondělí) za juniorku hráli Jirka Smejkal a Pepa Matoušek a ty musíme nechat doma. Za poslední týden už sehráli hodně zápasů a bojíme se, aby to nebylo moc. Na další zápasy už by měli být připraveni nastoupit.

Zdá se, že jedinou slabinou Vítkovic je slabší defenzíva a hodně inkasovaných branek při oslabení.
To právě může vyplývat z toho jejich velkého hřiště, kde se takové situace těžko brání. Na druhou stranu dali i hodně gólů z přesilovek, které mají výborně naučené.

Jaké jsou šance na postup do semifinále, kde už Jihočeši nebyli hodně dlouho?
Šance vidím tak, jako před sérií s Třincem. Přesvědčili jsme se, že soupeře můžeme porazit, což se nám v základní části povedlo. Takže je to další ze soupeřů, který se dá porazit a bude to o disciplíně a chybách. Kdo jich udělá méně a kdo dokáže chyby potrestat a třeba se dostat v zápase do vedení.

Už máte za sebou pár play-off zápasů jako trenér. Můžete posoudit náladu v kabině a odhodlání hráčů. Jak z tohoto pohledu vypadá tým staršího dorostu?
Tohle mužstvo má velké odhodlání a dobré je i to, že hráči hrají jako tým. Kluci táhnou za jeden provaz a nálada je dobrá. Na druhou stranu je to hodně nezkušený tým, který hraje svoje první play-off a hráči jsou trošku zaskočení, ale vítězství nad Třincem si užili.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....