Banes Motor České Budějovice
02.08.2014, Matěj Mayer

Junioři se představí na Memoriálu Petra Kalivody v Litvínově

ČESKÉ BUDĚJOVICE — O tomto víkendu se v Litvínově opět koná tradiční předsezónní turnaj a ani letos na něm nebude chybět českobudějovická juniorka. Memoriál, který se koná na počest tragicky zesnulého talentovaného mladíka Petra Kalivody, se letos koná neobvykle brzy z důvodu brzkého startu juniorské extraligy.

Již první srpnový víkend letos zpestří juniorským hokejistům turnaj v Litvínově, na kterém se představí přední české kluby. Kromě Jihočechů na severočeském ledě nebudou chybět zástupci Plzně, Kladna a Slavie Praha. „Naším cílem na turnaji je především najít správné složení útoků a také se dobře připravit na soutěžní zápasy,“ nastiňuje hlavní kouč juniorů Jan Trummer. Juniorská extraliga letos začíná opravdu brzy, první zápas sezony je na programu už 18. srpna.

Tým Motoru bude na turnaji posílen také o kmenového hráče „A“ týmu, Emila Švece. Ten se narodil v roce 1994 a v sezoně tak může ještě na výjimku nastupovat i za juniorku. Stejný rok narození mají ještě obránci Petr Škopek a Petr Janásek, z útočníků také Jan Březina. Ti všichni se na turnaji v Litvínově představí a pokusí se přesvědčit trenéra o tom, že právě oni by měli patřit mezi tři výjimky, které mohou v soutěžních zápasech nastupovat. Memoriálu se naopak nezúčastní zranění útočníci David Bílek a Jakub Šuhaj, který přišel do Českých Budějovic z Písku. S mužstvem neodcestoval také obránce Aleš Kadlec.

Českobudějovičtí se v prvním ostrém testu představí v sobotu, kdy od 12:00 změří síly s domácím týmem. Další utkání odehrají jen o několik hodin později, v 17:00 bude jejich soupeřem Slavia Praha. Všechna utkání můžete sledovat v online textovém přenosu na serveru onlajny.com!

Rozpis utkání

Sobota 2.8.
9:30 HC SLAVIA PRAHA – RYTÍŘI KLADNO (V Praze)
12:00 HC LITVÍNOV – HC Č.BUDĚJOVICE
14.30 HC PLZEŇ 1929 – RYTÍŘI KLADNO
17.00 HC Č.BUDĚJOVICE – HC SLAVIA PRAHA
19.30 HC PLZEŇ 1929 – HC LITVÍNOV


Neděle 3.8.
8.30 HC Č. BUDĚJOVICE – HC PLZEŇ 1929
11.00 HC LITVÍNOV – RYTÍŘI KLADNO
13.30 HC PLZEŇ 1929 – HC SLAVIA PRAHA
16.00 RYTÍŘI KLADNO – HC Č.BUDĚJOVICE
18.30 HC LITVÍNOV – HC SLAVIA PRAHA

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....