Banes Motor České Budějovice
10.11.2014, Miroslav Mayer

Motor obsadil druhé místo na HOCH Hockey Cupu 2014

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Dne 8.11. 2014 se na druhé ledové ploše naší Budvar arény odehrál turnaj druhých tříd, tedy ročníků 2007 a mladších pod názvem HOCH Hockey Cup 2014. Hráči domácího týmu obsadili na tomto kvalitním turnaji výborné druhé místo.
Dne 8.11. 2014 se na druhé ledové ploše naší Budvar arény odehrál turnaj druhých tříd, tedy ročníků 2007 a mladších pod názvem HOCH Hockey Cup 2014. Jedná se o premiérový turnaj pod tímto názvem, nicméně dle vyjádření generálního partnera turnaje pana Vlastimila Hocha a hlavního pořadatele pana Štěpána Švarce, má tento první ročník započíst dlouhotrvající a opakující se seriál s cílem zařadit se mezi špičkové a tradiční turnaje v České republice s neustále se rozšiřující účastí.

Na turnaj do našeho kraje přijely týmy velkých jmen, tedy HC Sparta Praha, HC Slovan Bratislava a HC Bílí tygři Liberec a byl premiérový ještě v něčem. Naše základna C se zde představila v nových motoráckých dresech, které byly pořízeny díky štědrosti sponzorů. Společnosti Brick-Stav a.s. a bankovnímu domu Oberbank, jmenovitě panu Petru Minářovi a Františku Nečasovi.

Samotný turnaj probíhal se vší vážností, kterou si takto obsazený turnaj zaslouží a vyhrát chtěl každý, jelikož všichni hráli před zraky významných hostů turnaje, pánů Romana Turka, Milana Bartoviče, Františka Výborného a Václava Nedorosta. Václav Nedorost se zároveň ujal trenérského vedení našeho týmu na ploše A.

Systém turnaje byl dle pravidel ČSLH pro minihokej a hrálo se vždy na obou plochách současně, přičemž body z obou ploch, tedy z A i B, se sčítaly. Náš tým sice chtěl zlato, ale musíme přiznat, že Sparta byla lepším soupeřem a dávala dojem sehranějšího celku. Naši hráči HC Motor České Budějovice obsadili krásné druhé, tedy stříbrné, místo. V takto silně obsazeném turnaji to považujeme za úspěch, i když zlatý kov by nás na domácím turnaji hřál více.



Pořadí turnaje HOCH Hockey Cup 2014

1. HC Sparta Praha
2. HC Motor České Budějovice
3. HC Bílí tygři Liberec
4. HC Slovan Bratislava
Před ukončením turnaje se také vyhlašovaly ceny All Stars pod patronátem největšího rodinného hřiště v jižních Čechách, Hopsaria. V rámci této ceny byli vyhlášeni také naši hráči Václav Nedorost ml. a Nicolas Mařík. Nejlepším gólman turnaje byl vyhlášen Matyáš Švarc.

„Chceme poděkovat našemu klubu, zejména panu Milanu Janouškovi a Aleši Dvořákovi a Ivaně Bartošové za úplnou podporu prvního ročníku HOCH Hockey Cup. Dále našim pánům trenérům Václavu Nedorostovi a Denisu Maříkovi, všem hráčům a v neposlední řadě rodičům a fanouškům, kteří vytvořili v Budvar aréně skvělou atmosféru. Příští ročník tohoto turnaje se pokusíme přesunout do velké haly Budvar arény,“ řekl nám hlavní organizátor turnaje pan Štěpán Švarc.

17.11. 2014 jede ročník 2007 na turnaj do Plzně, kde se uskuteční turnaj deseti týmů a v silné konkurenci se chceme medailově umístit.

Ve fotogalerii si můžete prohlédnout foto z turnaje.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....