Banes Motor České Budějovice
11.11.2014, Miroslav Mayer

Mládež: Po přestávce znovu do bojů o body

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Po reprezentační přestávce se opět rozjíždí mládežnické soutěže a někde dokonce pomalu finišují základní části. Ve hře je ještě dost bodů a vše se tak ještě může v dobré obrátit a nakonec může být sezóna ještě úspěšná. Zatím je ovšem ve znamení bojů a nepříliš štěstí. Vzhledem ke kulturní akce v Budvar aréně se tentokrát moc zápasů v Českých Budějovicích neodehraje.

Juniorka

Junioři mají hodně nabitý program, když je čekají hned tři zápasy za sebou. Důležitý bude hned ten první, který se odehraje v pátek v Praze, kde se utkají se Slavií . Slávisté neměli dobrý vstup do sezóny a byli jasně poslední, ale se změnou trenéra se jim začalo dařit a nyní jsou třináctí a mají o osm bodů více než Jihočeši. Více se Slavii daří na hřištích soupeřů, kde získala většinu bodů. Ovšem první zápas v Budvar aréně vyhráli domácí 5:1 a tento výsledek by se hodil i v pátek.

Sobotní soupeř bude velmi těžký. Budějovičtí totiž zůstanou v Praze, ale pojedou do Holešovic na souboj se Spartou. Ta dlouho vedla tabulku soutěže a teď ji patří čtvrté místo, ale má zápas k dobru. Spartě se naopak doma daří náramně, když jen dvakrát prohrála. První zápas v Českých Budějovicích vyhráli Pražané jen těsně 2:1. Snad tedy bude štěstí přát tentokrát Jihočechům.

Starší dorost

Staršímu dorostu chybí do konce základní části ještě devět kol a dvě se odehrají hned tento víkend. Čtvrté místo, zajišťující postup do play-off, je už pomalu daleko. Navíc to už pomalu Jihočeši úplně nemají ve svých rukou. Tento víkend se vše může ukázat. V pátek do Českých Budějovic dorazí druhý tým tabulky HC Pardubice. Východočeši ztrácejí na čelo jen bod. Venku jsou nejúspěšnějším týmem, když prohrály jen tři zápasy. Zatím nejsou Pardubičtí zrovna populární soupeř pro Jihočechy. Ti totiž prohráli oba letošní zápasy a to doma 3:5 a v Pardubicích dokonce 2:6. Šance na nápravu tedy bude v pátek od 18.00 na druhé ledové ploše.

Druhý zápas odehrají dorostenci na severu Čech. Navštíví totiž Bílé Tygry Liberec. Tygři vedou tabulku o jeden bod. Navíc doma jsou Liberečtí velmi úspěšní, když ztratili jen čtyři body. Ani tento soupeř není zrovna oblíbený, ale ze vzájemných soubojů mají jen jeden bod za porážku 3:4sn v Liberci, ale doma pak prohráli 3:6. Motor tedy čekají dva silní soupeři a získat body bude tedy velmi těžké.

Státní svátek bude ve znamení souboje se Spartou. Pražané mají slušnou formu a patří jim třetí příčka, ale mají ještě dva zápasy k dobru a v případě úspěchu se posunou na vrchol. Venku ovšem Sparta vyhrála jen tři zápasy a tak se zdá, že na cizích hřištích není zrovna nejsilnější. První zápas v Budvar aréně také vyhráli Jihočeši 4:1, ale v Praze prohráli těsně 2:3. Každopádně se bude jednat o kvalitní duel se silným soupeřem, který se odehraje v pondělí od 18.00 v Budvar aréně.

Mladší dorost A

Už jen čtyři kola zbývají do konce základní části a na čtvrté místo chybí jen bod, ale soupeři se nedají lacino. Ve čtvrtek přijde Žďár nad Sázavou, který je v tabulce na třetím místě a o dva body více. Bude se tedy jednat o přímý souboj o čtyřku. Žďáru se daří venku skvěle, když ztratil jen čtyři body. Navíc má skvělý útok, druhý nejlepší v soutěži. První zápas ve Žďáru vyhráli domácí 6:3 a Jihočeši tedy mají co napravovat. Zápas se odehraje ve čtvrtek od 18.00 na druhé ledové ploše.

Přímý souboj o postupovou čtyřku čeká dorostence i v neděli, když zajíždí do Brna. Kometa má je o bod více, ale doma až tak úspěšná není a je určitě k poražení. První zápas v Budvar aréně vyhráli domácí jen těsně 3:2sn. Snad tedy Jihočeši načerpali dostatek sil k soubojům o postup a v neděli získají další body.

Po dni odpočinku sehrají mladší dorostenci další mač v pondělí. Tenkrát se bude jednat o souboj se slabším soupeřem. Dukla Jihlava je osmá a téměř bez šancí na postup. Venku se daří Dukle více než doma a to je určitě pro Motor nebezpečné. První zápas v Jihlavě vyhráli Jihočeši 4:2, ale přesto se bude jednat o důležitý zápas. Hraje se v pondělí od 14.00 v Budvar aréně.

Mladší dorost B

B dorost měl skvělý vstup do soutěže a stále si drží dobrý výkon. Teď má před sebou další dva zápasy. V neděli sehrají zápas v Mladé Boleslavi. Bruslaři jsou až osmí a mají o šest bodů méně než Jihočeši. První zápas vyhráli Budějovičtí doma 2:0. Snad tedy svůj dobrý výkon zopakují a přivezou další body.

Sváteční den budou trávit ligoví dorostenci na zimním stadionu, když doma sehrají zápas s posledním Znojmem, které zatím nemá ani bod. První zápas ve Znojmě vyhráli Budějovičtí 4:1 a vzhledem k postavení v tabulce je Motor jasný favorit zápasu, který se odehraje v pondělí od 14.00 na druhé ledové ploše.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....