Banes Motor České Budějovice
12.11.2014, Miroslav Mayer

Jihočeši vyhráli turnaj krajů

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Výběr jihočeského kraje vyhrál turnaj krajů, který se konal v Praze v Edenu za účasti čtyř týmů. Ve výběru byla většina hráčů HC Motor.
Dne 8.11. v sobotu se konal jednodenní oficiální turnaj výběrů krajů Jihočeského, Královehradeckého, Plzeňského a výběru Prahy.

Vítězem celého turnaje se stal výběr Jihočeského kraje, který v prvním zápase porazil kraj Královehradecký poměrem 4:2 (branky: Toman, 2x Welser, Grossmann), utkání se hrálo ve vysokém tempu, hráči byly velmi namotivovaní a rozhodla naše převaha v útočném pásmu a důrazu v koncovce.

ve finále jsme narazili na vítěze duelu výběr Prahy - Plzeňský kraj, výběr Prahy.
Po tuhém boji jsme si poctivou a pozornou obranou vypracovali náskok na 3:1, jsme si na konci utkání zápas zkomplikovali a dostali jsme dva rychlé góly a následovala trestná střílení, která jsme vyhráli poměrem 1:0, kdy vítěznou trefu zaznamenal Čížek.
Branky proti Praze zaznamenali: 2 Bernat, Pytlík a rozh. nájezd Čížek.

Sestava výběru jihočeského kraje:

brankaři: Grgurič Josef, Dvořák Marek
obrana : Dvořák Jiří, Procházka Štěpán, Dekret Petr, Janoušek Tomáš, Kubíček Šimon, Novák Jakub
útok: Toman Matěj, Beránek Martin, Bernat Tomáš, Fríd Matěj, Welser Matyáš, Pytlík Jaromír, Čížek Jakub, Korytar Jan, Grossmann Matyáš
trenéři: Dvořák Aleš a Ulmann Tomáš
vedoucí týmu: Petrovský Zdeněk

Kluky musíme pochválit za předvedený výkon, ukázalo se, v čem jsou naše přednosti a chyby, na kterých musíme tvrdě zapracovat. Velmi mě těší, že ve výběru Jihočeského kraje se prosazují ve velké míře hráči HC Motor České Budějovice, kteří tvoří páteř výběru - na turnaji jich startovalo ze 17 hráčů celkem 13 z Č.Budějovic.

Nejlepším obráncem turnaje byl vyhlášen Šimon Kubíček

Nejlepším brankářem turnaje byl určen Josef Grgurič oba z výběru Jihočeského kraje.

Josef Grgurič

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....