Banes Motor České Budějovice
02.01.2015, Miroslav Mayer

Mládež: Pokračuje se dál

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Ještě doznívají oslavy Nového roku, školní prázdniny pomalu končí a mládežnické soutěže pokračují a nabírají opravdu zběsilé tempo. Před mládežnickými týmy HC Motor jsou těžké úkoly a to je co nejvíce bodů, postup v tabulce a pro juniory záchrana, oba extraligové dorosty mají šanci na postup do play-off. V roce 2015 hodně zdraví a sportovního štěstí.

Juniorka

Nová trenérská dvojice Kupka- Štrba měla nyní dost času na trénink a na změnu myšlení hráčů juniorky. Rok 2014 zakončil tým důležitou výhrou v Jihlavě, ale před mužstvem je ještě hodně práce a cesta k záchraně bude ještě dlouhá. O tomto víkendu sehrají junioři jen jeden zápas a to v pondělí doma s Kladnem. Zatímco Kladenští mohou být letos v klidu a se záchranou problém nemají, Jihočeši musí opět bodovat. Kladno má totiž již o třicet bodů více než HC Motor a má ze skupiny B nejlepší útok. Oba zápasy této sezóny vyhráli Středočeši a to v Budvar aréně 5:3 a na Kladně 4:1. Tímto zápasem zároveň končí první polovina nadstavbové části a HC Motor potřebuje body. Zápas se odehraje v pondělí od 18.00 v Budvar aréně.

Starší dorost

Starší dorost nyní čekají hned čtyři zápasy doma za sebou. O tomto víkendu se utkají hned dvakrát. Zatím je HC Motor v tabulce na šestém místě a na poslední postupové místo do play-off mu chybí jen čtyři body, ale o toto místo se budou zřejmě prát hned čtyři mužstva. Hned sobotní soupeř Jihočechů je jedním z nich a navíc drží HC Havířov právě onu postupovou příčku a má tedy čtyřbodový náskok. S tímto týmem se ještě Budějovičtí letos neutkali a tak pro ně hraje jen výhoda domácího ledu, ale Havířovu se zatím venku daří poměrně slušně. Zápase se odehraje v sobotu od 12.30 v Budvar aréně.

Po dni odpočinku sehrají dorostenci hned další zápas, když na svém ledě přivítají Porubu. Ostravští jsou již bez šancí na postup do play-off, když jsou v tabulce třetí od konce. Přesně polovinu svých bodů získali Porubští venku, takže úplně snadný soupeř to určitě nebude, nicméně favority jsou Jihočeši a utkání by měli zvládnout. Tento zápas má úvodní vhazování v 13.30 v Budvar aréně.

Mladší dorost A

Extraligový mladší dorost sehraje dva zápasy po sobě. Začíná v sobotu v Letňanech. Matematika pro postup je jasná. Do play-off postupuje jen vítěz skupiny. HC Motor sice zatím vede o skóre právě před Letňany, ale vzhledem k vyrovnanosti tabulky má šanci na postup všech šest týmů skupiny. Letos se oba soupeři utkali již třikrát a zatím si vždy vítězství pohlídal domácí celek. V Českých Budějovicích to bylo 5:2 a 5:1 a v Praze vyhráli Letci 3:1. Těm se daří doma stejně jako Jihočechům a tak utkání zřejmě rozhodnou individuality a momentální forma.

V neděli přijede do Budvar arény Dukla Jihlava. Ta je v tabulce třetí a má jen o bod méně. Navíc je Dukla nejlepším celkem skupiny na soupeřových hřištích a tak to nebudou mít Budějovičtí vůbec lehké. Vzájemné zápasy jsou příznivější pro Duklu, která vyhrála poslední dva 3:1 a 5:4. Jihočeši uspěli jen v prvním duelu v Jihlavě 4:2 a mají tak Dukle co vracet. Zápas se odehraje v neděli od 17.00 v Budvar aréně.

Mladší dorost B

B dorost čeká jen jeden zápas a to v neděli, kdy cestuje do Třebíče. Jedná se o souboj sousedů v tabulce, neboť Třebíč má o tři body více než Jihočeši, ale o zápas více. Doma zatím Třebíčtí vyhráli osm z deseti zápasů a to je slušná bilance. První zápas vyhrál HC Motor doma 6:2 a tento výsledek by brali Jihočeši i v tomto zápase.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....