Banes Motor České Budějovice
10.03.2015, Tisková zpráva

Záchranu hokeje v Budějovicích připomíná pamětní tabule

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Jsou to necelé dva roky od chvíle, kdy hrozilo, že v Českých Budějovicích skončí hokej, který je ve městě po mnoho desetiletí jasným sportem číslo 1. Naštěstí se v roce 2013 našel dostatek lidí, kterým osud nejslavnějšího jihočeského sportovního klubu nebyl lhostejný. Ti, kteří na znovuzrození Motoru přispěli finančně, mají odteď na Budvar aréně pamětní tabuli.
Dva letopočty jsou v historii klubu zapsány jako ty nejdůležitější. Kromě roku 1928, kdy byl založen původní AC Stadion České Budějovice, i rok 2013, kdy se po přesunu extraligové licence na východ Čech zrodil klub pod jménem HC a záhy ČEZ Motor České Budějovice. "Jsme si samozřejmě vědomi, že k obnově klubu pomohly nezištně stovky, ba tisíce lidí, to nejdůležitější pro fungování profesionálního klubu jsou ale prostě finance, a ty do našeho projektu vložili ti, kteří mají na nové tabuli svůj podpis," vysvětlil složení signatářů prezident klubu a legendární brankář Roman Turek.

"Vložit prostředky do projektu, který musel vzniknout tak narychlo, to vyžadovalo od všech společností a firem, které nás podpořily, velkou odvahu. Za to si rozhodně tito naši partneři zaslouží poděkování, přesně to má tahle tabule vyjadřovat," dodal Turek. Kromě spolumajitelů klubu Turka, Bednaříka, Sailera, Bělohlava a Kotalíka a zástupců jednotlivých partnerů, nechybí na tabuli ani bývalí hráči, kteří přispěli na nákup licence, těmi jsou Jaroslav Modrý, Václav Nedorost, Filip Novák a Jiří Novotný.

"Poděkovat ale chceme i všem fanouškům, přestože na tabuli každý z nich podpis mít ani nemůže, na to by nestačil ani celý plášť haly," usmívá se vítěz Stanley Cupu a mistr světa Turek. "Ale hlavně díky našim příznivcům se nám podařilo klub vybudovat. Když si vzpomenu na neuvěřitelnou invazi tisícovek motoráků do Jihlavy, nebo do Benátek nad Jizerou, tak ztrácím slova, to je prostě čistá, upřímná a nezkalená radost," uzavřel slova chvály Turek.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....