Banes Motor České Budějovice
19.08.2015, Michal Heřman

Na hokej zase ve čtvrtek. Přijede Třebíč

Cesta za obhajobou titulu v Regionálním poháru pokračuje pro ČEZ Motor České Budějovice ve čtvrtek, kdy na jih Čech přijede Třebíč. Soupeř, který poslední tři sezony hrál vždy v semifinále první ligy. Zápas odstartuje úvodním vhazováním v 17:30, vstupné je 60 Kč, permanentkáři mají vstup zdarma bez nároku na konkrétní místo.

O soupeři – SK Horácká Slavia Třebíč

Nevyzpytatelný soupeř čeká na českobudějovický tým ve druhém kole regionálního poháru. Klub z Vysočiny patří mezi stálice první ligy. Třebíč se v uplynulých třech sezonách probojovala vždy až do semifinále první ligy a podobné ambice bude mít jistě i v letošní sezoně. Během přípravy sehrála šest zápasů s bilancí dvou výher, jedné remízy a tří proher. Třebíč porazila výběr Francie U23 3:2 a v prvním utkání Regionálního poháru zdolala Jihlavu na jejím ledě 5:1. Se Šumperkem remizovala 3:3 a prohrála s Prostějovem (1:3 a 2:3) a s Kometou Brno 2:6.

Mužstvo během léta posílilo několik hráčů. Zvučná jména jsou obránce Jakub Bartoň (hostování z Olomouce) a Petr Polodna (hostování z Havlíčkova Brodu). Další posilou týmu je mladý dvaadvacetiletý forvard Jan Wasserbauer, který v týmu již působil (hostování z Komety Brno).

Regionálního poháru se zúčastní čtyři prvoligové týmy (HC Dukla Jihlava, SK Horácká Slavia Třebíč, ČEZ Motor České Budějovice, Kladno). Vítězství z předchozího ročníku obhajuje českobudějovický tým. Více o Regionálním poháru se dozvíte ZDE!

Třebíč na úvod vyhrála v Jihlavě vysoko 5:1

Třebíč na úvod Regionálního poháru zavítala na led Dukly Jihlava a po většinu zápasu byla lepším týmem. „Je to přípravný utkání, ale je to povzbuzení. Naší prioritou je nachystat se na sezónu, k čemuž právě má sloužit Regionální pohár. Dneska za nás nastoupili kluci z Komety a Olomouce, právě ve spolupráci s těmito kluby budeme dávat kádr dohromady a stavět jednotlivé pětky,“ řekl trenér Třebíče Radek Novák.

Více o zápase ZDE.

Sestava Třebíče z posledního zápasu:

Vejmelka – Bilčík, Malena, Čejka, Dlapa, Šaur, Přibyl, Šik – Čech, Dolníček, Řípa – Wasserbauer, Raška, Švec – Kusko, Baldwin, Klecha – Beneš, Juráň, Roupec.

6. přípravný zápas

ČEZ Motor České Budějovice
-
SK Horácká Slavia Třebíč

čtvrtek 20. 8. 2015, 17:30
                                  Budvar Aréna

Z tábora Motoru

Motor vstoupil do Regionálního poháru domácí výhrou nad Kladnem 5:2. Zápas se hodně povedl novicovi Lukáši Žálčíkovi, který nastřílel tři góly. Pro zápas s Třebíčí by měla být již k dispozici i posila do obrany – Lukáš Zíb. Po duelu s Třebíčí se Motor v neděli utká s lákavém duelu s HC Amur Chabarovsk. Hrát se bude od 18:00.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....