Banes Motor České Budějovice
03.01.2016, Marek Baloun

Boj o první místo zahájí Motor na Kladně

ČESKÉ BUDĚJOVICE — ,,Jak na Nový rok, tak po celý rok.“ – Toto známé přísloví dává najevo, že i v roce 2016 nás čeká ještě několik zápasů do konce sezóny. Za prvním si Motor musí toto pondělí udělat výlet do středočeského Kladna, aktuálního lídra tabulky. První zápas roku 2016 startuje v 18:00.

O soupeři – Rytíři Kladno

Aktuální lídr WSM ligy zakončil rok 2015 i díky hattricku Vítězslava Bílka výhrou nad Přerovem, přičemž tři body vybojoval až dvě sekundy před koncem třetí třetiny trefou Jana Rudovského. Díky tomu si sice upevnil držení první příčky, na klidu to moc nepřidá. Druhá Jihlava ztrácí pouhé dva body a třetí příčku drží už několik zápasů právě Motor, který ztrácí body čtyři.

Za úspěchem Kladna stojí hlavně duo David Stach – Vítězslav Bílek. První jmenovaný byl redakcí portálu hokej.cz zvolen hráčem měsíce prosinec, když do jeho bodového konta přibyly za osm zápasů dva góly a devatenáct (!) asistencí. Je tak s 66 body nejproduktivnějším hráčem celé ligy a atakuje rekord budějovickým fanouškům jistě dobře známého Václava Prospala, který během výluky NHL v historické sezóně 2004/2005 nasbíral bodů 88. Bude tedy zajímavé sledovat, jestli rekord našeho odchovance bude pokořen právě touto kladenskou raketou.

Hned za Davidem Stachem je v tabulce produktivity druhý z výše zmíněného dua Vítězslav Bílek. Zatímco David Stach nahrává, Vítězslav Bílek střílí. I když se první tři kola trápil, za těch zbylých pět vsítil i díky dvěma hattrickům v zápasech s Litoměřicemi a výše zmíněném Přerovem dvanáct gólů a s 36 góly je tak nejlepším ligovým střelcem!

Na tým z Budvar arény si však zatím nepřišli. Oba dva dosud odehrané zápasy totiž Českobudějovičtí vyhráli nejprve 3:4p a poté ve střelecké vřavě před téměř vyprodanou Budvar arénou 9:7. Bude tedy zajímavé sledovat, jestli Motor odjede z Kladna s hattrickem nebo Rytíři sníží stav.


37. kolo

Rytíři Kladno
-
ČEZ Motor České Budějovice

pondělí 4.1. 2016, 18:00

Z Jižních Čech

Motoru se zatím solidně daří. V posledním zápase minulého roku rozdrtil před vyprodanou Budvar arénou poslední Most 8:2 a pokud odečteme prohru v Přerově, od 25. listopadu neprohrál. Díky tomu byl v již zmíněném prosincovém hodnocení portálu hokej.cz zvolen týmem měsíce s průměrem pět gólů na zápas. Vede také tabulku návštěvnosti, kdy s celosezónním průměrem 5365 diváků s přehledem dominuje celé lize. Že je o zápasy pod Černou věží zájem dokazuje i fakt, že ze čtyř utkání, které se v prosinci hráli uvnitř Budvar arény, bylo třikrát vyprodáno.

Bodově táhne Budějovice hned několik jmen. Gólově to je Tomáš Nouza (za prosinec 7+5, dohromady 19+21), Josef Straka (prosinec 2+7, dohromady 16+25) a v neposlední řadě Rok Pajič, jehož skóre za prosinec činí 7+2 a dohromady 16+6. Asistenčně to je opět duo Straka – Nouza, tentokrát doplněné Martinem Heřmanem (15+18).

Statistiky

ČEZ MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

Nejproduktivnější hráč: Josef Straka – 41 bodů (5. v lize)
Nejlepší střelec: Tomáš Nouza – 19 gólů (5. v lize)
Nejlepší nahrávač: Josef Straka – 25 asistencí (3. v lize)
Nejproduktivnější obránce: Jakub Suchánek – 19 bodů (10. v lize)
Nejtrestanější hráč: Jakub Suchánek – 55 trestných minut (13. v lize)
Nejlepší procento úspěšnosti: David Gába – 93,07 % (3. v lize)
Nejméně obdržených branek na zápas: Ondřej Bláha – 2,25 (1. v lize)

RYTÍŘI KLADNO

Nejproduktivnější hráč: David Stach – 66 bodů (1. v lize)
Nejlepší střelec: Vítězslav Bílek - 36 gólů (1. v lize)
Nejlepší nahrávač: David Stach – 50 asistencí (1. v lize)
Nejproduktivnější obránce: Brendon Nash – 27 bodů (2. v lize)
Nejtrestanější hráč: Brendon Nash – 85 trestných minut (2. v lize)
Nejlepší procento úspěšnosti: Lukáš Mensator – 90,53% (12. v lize)
Nejméně obdržených branek na zápas: Lukáš Mensator – 2,68 (8. v lize)
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....