Banes Motor České Budějovice
05.01.2016, Filip Kortus

Po hattricku přiletěl kulich místo čepice. Celé ráno jsem ho hledal, smál se Toman

Souboj o první místo ve skupině D „O udržení“ ELIOD extraligy mladšího dorostu nabídl devět branek, dva desetiminutové tresty a spoustu dalších zajímavých okamžiků. Jedním z nich byl hattrick Matěje Tomana, po kterém se z pravidla vhazují na led kšiltovky. V sobotním případě tomu nebylo jinak...

Sobotní utkání mladšího dorostu s Kometou Brno bylo reklamou na mládežnický hokej. Svižný zápas se spoustou šancí na obou stranách, šarvátky a v neposlední řadě hattrick nejproduktivnějšího hráče Motoru Matěje Tomana.

Běžela 54. minuta, stav utkání byl 6:1 pro domácí borce. Po přesné přihrávce od Vojtěcha Doktora se na Pletichu řítil sám autor dvou branek v zápase a přesnou střelou na lapačku zkompletoval hattrick – 7:1. Následuje klasická oslava branky – radostné kolečko a ťuknutí se všemi spoluhráči. Hráči obou týmu se pomalu připravují na vhazování, jenže fanoušci Českých Budějovic se z ničeho nic dostávají do varu. Maličký klučina přibíhá k mantinelu a za bouřlivého povzbuzování od publika vhazuje na led svého kulicha v motoráckých barvách. Autor hattricku si pro něj s úsměvem na rtu dojíždí a odváží si ho na střídačku.

Po utkání se Toman svěřil, jak to s kulichem na ledě doopravdy bylo. „Už od rána jsem nemohl svého kulicha najít. Až po dovršení hattricku se ukázalo, že si ho můj bratr „vypůjčil“ a vhozením na led mi ho vrátil,“ vyprávěl vtipnou příhodu. I mladší bratr Štěpán v ten den skóroval,  tudíž sršel dobrou náladou.  

Mladší bratr šikovného forvarda tak skvěle napodobil Davida Gábu. Ten pro změnu jako jediný hodil svou čepici na led poté, co kapitán Josef Straka dovršil hattrick v utkání proti Šumperku. Gába byl v utkání v roli náhradního brankáře a zkušený kapitán mu čepici pro jistotu vrátil, aby si sympaťák Gábič nemusel kupovat novou.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....