Banes Motor České Budějovice
10.01.2016, Miroslav Mayer

Snažím se udržet v týmu nastálo, říká Marek

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Předehrávaným zápasem s Havířovem Motor vítězně vstoupil do závěrečné čtvrtiny základní části WSM ligy. Zároveň to bylo již deváté vítězství v řadě na domácím ledě a z toho hned čtyři zápasy skončily 4:2. První gól Českobudějovických v zápase a zároveň i svou první letošní trefu před domácím publikem zaznamenal útočník Ladislav Marek.

Ladislav Marek zatím příliš prostoru v zápasech nedostává. Letos zasáhl teprve do šestnáctého utkání a zaznamenal svůj třetí gól v sezoně. Hrál ve čtvrté formaci s Michalem Švihálkem a Tomášem Gumanem. V první třetině patřila tato řada k nejlepším domácím útokům a po spolupráci celé formace se jí nakonec podařilo vstřelit první gól Jihočechů, který znamenal vyrovnání skóre.

Havířov dnes nebyl rozhodně lehkým soupeřem. Jak hodnotíte zápas?
Havířov měl dobrý vstup do zápasu a nás podržel brankář Bláha. Ten chytal celý zápas hodně dobře. Dostali jsme i první branku a soupeř měl ještě i další šance. Nám se podařilo vyrovnat a v kabině jsme si o přestávce řekli, že musíme přidat hlavně v obraně. Od druhé třetiny jsme lépe bránili a byli jsme pak lepší až do doby, než Havířovští snížili na 3:2.

Vaše čtvrtá formace dnes byla na ledě vidět hlavně v první třetině. Vám se dokonce podařilo dát branku. Byl jste dnes se svým výkonem spokojen?
Jsme rád za každý gól a myslím si, že jsme dnes, naše čtvrtá lajna, hráli celkem dobře. Měli jsme docela dost času na ledě. Až posledních pět minut před koncem už jsme na led nechodili, ale jinak jsme si dnes celkem zahráli.

Popište svoji dnešní branku, kterou jste vyrovnal skóre zápasu.
Já jsem napadal v útočném pásmu a Švihas (Michal Švihálek, pozn. red.) zachytil jejich rozehrávku. Dal to zpět na Gumiho (Tomáš Guman, pozn. red.), a ten mi to v pádu přihrál před branku, kde jsem byl sám. Původně jsem chtěl naznačit střelu a pak se trefit mezi nohy, ale nakonec jsem vystřelil rovnou a prošlo to.

Letos zatím moc příležitostí v zápasech nedostáváte. Jste se svým vytížením spokojen?
Snažím se udržet v týmu. Když nehraju tady, jezdím do Písku. Je dobré, že alespoň můžu pomoct týmu, kde jsem začínal. Taky se snažím hrát co nejlépe, abych se udržel v základní sestavě nastálo.

Zvedá vám sebevědomí to, že se vám v Písku střelecky daří?
Určitě mi to pomáhá. Hlavně, že můžu hrát. Nejhorší by bylo, kdybych nemohl hrát nikde.

Dnes jste nastoupili v jednom útoky tři mladí hráči. Je rozdíl hrát s mladíky než se zkušenými hráči?
Je to různé a každý zápas je jiný. Dnes nám to sedlo a šlo nám to. Když hrajete s někým zkušeným, je to také znát.

Hráli jste dva zápasy ve dvou dnech. Je cítit v týmu únava po takovém vytížení?
Já tolik na ledě nejsem, takže pro mě to není takový problém. Pro kluky, kteří jsou více vytížení, to bude určitě horší. Čtyři zápasy v týdnu, to není málo a je to určitě znát.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....