Banes Motor České Budějovice
04.08.2016, Matěj Mayer

Konec čekání, příprava startuje! Na jih Čech dorazí obměněné Kladno

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Dost bylo tréninku! Svěřenci Antonína Stavjani konečně vyjedou na led k prvnímu utkání, byť bude „jen“ přípravné. Prvním soupeřem v kolotoči zápasů přípravy budou Rytíři Kladno, kteří po divokém létě přijedou ve zcela novém hávu. Nenechte si ujít páteční zápas a navštivte v 17 hodin Budvar arénu! Vstupné je 60 Kč, permanentkáři mají přípravné mače zdarma.

Rytíři kompletně změnili tvář. Budou silní jako vloni?

Kladenští přes léto rozhodně nezaháleli. Nový lodivod Pavel Patera se musel vypořádat s odchody všech svých největších hvězd z uplynulé sezony, ale svou roli zvládl skvěle. Předně tedy Rytíři přišli o fenomenálního Davida Stacha, jemuž už byla WSM liga z pochopitelných důvodů malá, a tak zamířil do extraligové Plzně. S nejproduktivnějším hráčem soutěže odešel i její nejlepší střelec – Vítězslav Bílek zamířil do slovenského Martina. Kromě nich tým opustil také nejproduktivnější obránce druhé nejvyšší soutěže Kanaďan Brendon Nash, který bude hrát v Rakousku za Štýrský Hradec.

Tím ale výčet odchozích hráčů zdaleka nekončí. V klubu dále nebude působit gólmanská jednička Lukáš Mensator, jenž odešel zkusit štěstí do německého Freiburgu, Václav Skuhravý zase povýšil do extraligových Karlových Varů, stejně jako jiný útočník Denis Kindl. Do Švédska odešel Slovák Michal Lukáš, na hostování se vydalo trio následujících hokejistů – Jan Rudovský (Prostějov), Jan Eberle (Olomouc) a Josef Zajíc (Pardubice).

Ztráta tolika klíčových hráčů by většinu mužstev položila, Kladno však dokázalo sehnat minimálně stejně kvalitní posily. Především do útočných řad přibyla velká jména. Petr Ton (Brno), Jiří Burger (Vítkovice), Petr Tenkrát, David Tůma (oba Ústí nad Labem), Matěj Pekr (Olomouc), Jiří Cetkovský (Pardubice), Petr Jánský (Litvínov) – ti všichni jsou zárukou vysoké ofenzivní kvality. Ani defenziva by neměla být slabinou Středočechů, což by měly zajistit příchody hned trojice zadáků.

Jiří Drtina (Trenčín), Petr Hořava (Přerov) a Petr Ulrych (Liberec) dodají týmu tvrdost i zkušenosti. V neposlední řadě má Kladno zřejmě nového prvního brankáře v Miroslavu Hanuljakovi (Chomutov). Změna nastala i trenérských postech – hlavním trenérem se stal Pavel Patera, který má jako asistenty Františka Kaberleho a Jiřího Kopeckého.


1. přípravné utkání

ČEZ Motor České Budějovice

Rytíři Kladno

pátek 5. srpna 2016, 17:00
Budvar aréna

Jdeme na to!!! #prvnízápas #motor #canada🇨🇦 #kladno

Fotka zveřejněná uživatelem @motorcb,

Kladno zatím v přípravě dvakrát zaváhalo

Kladno, jako už tradiční soupeř Motoru v přípravném období, změří tentokrát s jihočeským celkem síly dvakrát. Poprvé tento pátek, odveta na ledě kladenského zimního stadionu se odehraje 18. srpna. V uplynulé sezoně se během přípravy střetly oba týmy také dvakrát a v obou případech vyhrál Motor 5:2. Zatímco pro České Budějovice bude páteční klání vůbec první zápasovou zkouškou, Rytíři mají za sebou již dva mače, které ovšem nezvládly. Většina velkých posil už se sice dostala do hry, ani to ale Kladenským nestačilo.

Mladá Boleslav – Kladno 4:3 (1:1, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 20. Vampola (Urban), 22. Urban (Vampola, Trončinský), 30. Stříteský (Žejdl), 60. Vampola (Trončinský) – 7. Drtina (Repe), 40. Kehar (Pekr), 60. Cetkovský (Pekr).

Kladno – Karlovy Vary 2:5 (0:1, 1:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 27. Strnad (Ulrych, Hořava), 43. Zikmund (Kehar, Strnad) – 10. Harkabus, 21. Kindl (Matuš, Sičák), 54. Gorčík (Stloukal), 57. Matuš (Kindl, Rachůnek), 59. Beránek (Šidlík).

Sestava Kladna z posledního utkání

Hanuljak
(Cikánek)

Růžička, Kehar
Ulrych, Hořava
Ptáček, Matula

Tůma, Burger, Pekr
Ton, Machač, Tenkrát
Jánský, Cetkovský, Kružík
Hrdel, Zikmund, Strnad

Informace o vstupenkách

Majitelé permanentních vstupenek mají přípravná utkání zdarma, pro ostatní je vstup 60 korun. Vstupenky budou k dostání hodinu před zápasem na pokladnách číslo dvě a tři. Pokud nepřijde velké množství diváků, bude zavřená tribuna A.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....