Banes Motor České Budějovice
16.08.2016, Filip Kortus

Podali jsme velmi dobrý výkon, chválil Martin Heřman

Dlouho to vypadalo, že papírový favorit z východu i napodruhé porazí Motor v základní hrací době. Jenže Jihočeši se díky dvěma přesilovkám ve třetí třetině vrátili do hry a srovnali stav utkání. Chabarovsk rozhodl o své výhře až v prodloužení. Snižující gól na 3:4 dával v přesilovce Martin Heřman, člen druhé útočné formace.

Proti Chabarovsku to bylo zatím nejkvalitnější utkání, které jste v přípravě odehráli?
To nemohu přímo hodnotit, jelikož jsem nehrál utkání s Anjang Halla a David servisem. Ale rozhodně to bylo kvalitní utkání, Chabarovsk je výborný tým už jenom podle jména a podle toho, že hraje silnou KHL.

Bod nad účastníkem KHL je povzbuzujícím impulzem do další práce, že?
Samozřejmě, moc to povzbudí. Je vidět, že práce na tréninku se vyplácí a přináší úspěch.

Soupeř potvrdil své kvality nebo jste od něj očekával víc?
Určitě potvrdil. Na druhou stranu musím zdůraznit, že jsme odehráli velice dobré utkání, vyšly nám přesilovky, ze kterých jsme dokázali srovnat. Rusové nemají v povaze někoho podceňovat, o to více to vyzdvihuje náš výkon.

Bylo znát, že Rusové začínají soutěž už za týden a pomalu jim finišuje příprava? Mnoho hráčů hrálo o místo v sestavě.
Rozhodně, byla od nich vidět obětavost, nevypustili jediný souboj. Mohla se na nich podepsat jakási únava, jelikož toho mají hodně natrénováno. Ovšem to my taky, takže jsme na tom byli stejně.

Amur se déle než týden připravoval na ledě Budvar arény. Sledoval jste jejich intenzivní tréninky? Snažil jste se od nich vzít to nejlepší?
Hodně tréninků se nám krylo s těmi jejich, ale samozřejmě když je možnost, tak se podíváme. Hrají KHL, je to přeci jenom jiná kvalita a na hráčích je to znát. Člověk se snaží od nich něco pochytit.

Deset minut před koncem utkání jste nedal velkou šanci, o několik minut později jste z podobné pozice skóroval. Poučil jste se z první neproměněné šance?
Paradoxně mi první střela sedla více, přestože neskončila brankou. Chtěl jsem jí cpát více nahoru, ale už jsem jí nezvedl a brankář mě lapačkou dobře vychytal. Při gólové střele jsem vystřelil pouze po ledě a brankáři to v protipohybu projelo mezi betony.

Se spoluhráči v lajně jste domluveni, že při přesilovkových signálech budete znovu před brankou? Loni jste z této pozice nejednou skóroval.
Je to jedna z variant, máme nacvičené různé signály. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál.

Nový trenér Antonín Stavjaňa vás dal znovu dohromady s Tomášem Nouzou a Josefem Strakou. Kvitoval jste tomu, že jste znovu pohromadě?
Už dva roky jsme spolu hrávali, takže o sobě víme. Umíme si navzájem vyhovět, víme co od druhého čekat. Ale rozhodně to neznamená, že když jsme spolu hráli, takže budeme tak hrát i další tři roky. To vůbec ne. Musíme potvrzovat výsledky z loňských sezon a podle toho bude trenér určovat, zda – li budeme hrát spolu.

Zlomená klíční kost z loňské sezony je již plně v pořádku?
Naprosto, v ničem mě nelimituje.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....