Banes Motor České Budějovice
02.02.2017, Filip Kortus

Jaroslav Liška vede univerzitní celek v Kazachstánu

Znovu po dvou letech je na programu Zimní světová univerziáda. Tentokrát se koná v Kazachstánu ve městě Almaty a český hokejový výběr má zástupce z jihu Čech. Hlavním trenérem je znovu manažer českobudějovické mládeže Jaroslav Liška, pro kterého je to už pátá univerziáda.

V úvodním utkání na šampionátu čekal univerzitní celek výběr Švédska. Češi po dvou dobrých prvních třetinách zaslouženě vyhráli o pět branek. "Zvládli jsme vstup do turnaje výhrou se Švédy. Kluci hráli velmi disciplinovaně, utkání rozhodli ve druhé třetině, kdy odskočili na konečných 5:0. Poslední třetinu jsme kontrolovali a soupeře k ničemu nepouštěli," hlásil z centra dějiště v Kazachstánu trenér českého národního týmu Jaroslav Liška.

Ve druhém měření sil měli Češi ještě více navrch a slabou Čínu deklasovali 15:0. „Utkání bylo povinností vyhrát. Mužstvo plnilo taktické pokyny, hra se nám zamlouvala zejména v první a třetí třetině. Tak trochu to byla příprava na nejsilnějšího soupeře ve skupině i na turnaji Kazachstán,“ komentoval Liška. Hráči již absolvovali trénink ve fitness a pomalu se připravovali na klíčové utkání ve skupině.

Právě s Kazachstánem čeká Čechy poslední utkání ve skupině, hrát se bude v pátek. Kazaši postavili velice silný tým a Švédy zdolali ve skupině stejně jako Češi v poměru 5:0.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....